Tuniszi horgolás I.

Mivel a tuniszi horgolású mintáknál a hurkok a tűn maradnak, különleges hosszúságú horgolótűt használunk. A minta tulajdonságai: jó  tartású, viszont csak a  színén használható.

 

Meghorgoljuk a szükség szerinti hosszúságú láncszemsort.
Első sor— oda: Az utolsó előtti láncszem felső szálába öltünk, ráhajtunk, a szálat áthúzzuk, a hurkot a tűn hagy­juk, leöltünk a következő láncszembe, ráhajtunk, áthúzzuk a szálat, és a hur­kot a tűn hagyjuk, fgy haladunk végig a soron.
Első sor-vissza: Ráhajtunk, a tűn levő első szemet lehorgoljuk, ráhajtunk, a tűn levő 2 szemet lehorgoljuk. A továbbiakban már ráhajtunk, és mindig kettesével   horgoljuk  le  a   szemeket,   míg az összes szemet lehorgoltuk.

Második sor— oda: 1 láncszem­mel fordulunk, az első és második tu­niszi pálca közötti hézagba öltünk, rá­hajtunk, áthúzzuk a szálat és a hurkot a tűn hagyjuk, így haladunk a soron végig. Hogy a minta széle egyenletes legyen, a sor végén az utolsó pálca felső szálába még egyszer beleöltünk.

Második sor-vissza: Ráhajtunk, a tűn levő 1 hurkon áthúzzuk, ráhaj­tunk, a tűn levő 2 hurkon áthúzzuk a szálat. A továbbiakban ráhajtunk, és a tűn levő 2 hurkon áthúzzuk a szálat míg minden hurkot lehorgoltunk.

A második sort állandóan ismételjük.
A horgolás módja: mindenfajta  fonalból, lazán   horgoljuk.
Vasalása: nem  vasalható, csak pamut-, cérna-  és selyemszálból enyhén átgőzöljük.

2

Tuniszi horgolás I.

Tuniszi horgolás I.

Ha tetszik oszd meg barátaiddal


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások