Tuniszi horgolás I.

Mivel a tuniszi horgolású mintáknál a hurkok a tűn maradnak, különleges hosszúságú horgolótűt használunk. A minta tulajdonságai: jó  tartású, viszont csak a  színén használható.

 

Meghorgoljuk a szükség szerinti hosszúságú láncszemsort.
Első sor— oda: Az utolsó előtti láncszem felső szálába öltünk, ráhajtunk, a szálat áthúzzuk, a hurkot a tűn hagy­juk, leöltünk a következő láncszembe, ráhajtunk, áthúzzuk a szálat, és a hur­kot a tűn hagyjuk, fgy haladunk végig a soron.
Első sor-vissza: Ráhajtunk, a tűn levő első szemet lehorgoljuk, ráhajtunk, a tűn levő 2 szemet lehorgoljuk. A továbbiakban már ráhajtunk, és mindig kettesével   horgoljuk  le  a   szemeket,   míg az összes szemet lehorgoltuk.

Második sor— oda: 1 láncszem­mel fordulunk, az első és második tu­niszi pálca közötti hézagba öltünk, rá­hajtunk, áthúzzuk a szálat és a hurkot a tűn hagyjuk, így haladunk a soron végig. Hogy a minta széle egyenletes legyen, a sor végén az utolsó pálca felső szálába még egyszer beleöltünk.

Második sor-vissza: Ráhajtunk, a tűn levő 1 hurkon áthúzzuk, ráhaj­tunk, a tűn levő 2 hurkon áthúzzuk a szálat. A továbbiakban ráhajtunk, és a tűn levő 2 hurkon áthúzzuk a szálat míg minden hurkot lehorgoltunk.

A második sort állandóan ismételjük.
A horgolás módja: mindenfajta  fonalból, lazán   horgoljuk.
Vasalása: nem  vasalható, csak pamut-, cérna-  és selyemszálból enyhén átgőzöljük.

2

Tuniszi horgolás I.

Tuniszi horgolás I.

Ha tetszik oszd meg barátaiddal

A bejegyzés kategóriája: Horgolás, Horgolás lépései, Horgolásminta gyűjtőknek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

12 hozzászólás a(z) Tuniszi horgolás I. bejegyzéshez

  1. Margó szerint:

    Nagyon tetszetős minta, amint megláttam, beleszerettem. A leírás olyan tökéletes, hogy első nekiugrásra azonnal sikerült meghorgolni. Köszönöm, hogy elérhetővé, láthatóvá tette ezt az egyszerű, ám csodaszép mintát. Gratulálok! Üdvözlettel: Margó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.