Tökéletes azoknak, akik nem szeretik a sapkát! Igazán divatos fejfedő saját kezűleg.

Nemsokára ismét hűvösre fordul az idő, és elő kell venni a szekrényből és a gardróbból a meleg kabátokat, rövidkabátokat, csizmát és sálakat, sapkákat. A legkényelmetlenebb viselet számomra ezek közül a sapka.

A megszokott sapkák nem minden nőnek tetszenek, és egy csomó okunk van rá, hogy miért nem szeretjük hordani ezt a hétköznapokon. Például, félünk, hogy tönkreteszi a frizuránkat, a szoros sapka fejfájást okoz és egyebek.

Nem is olyan régen rátaláltam a nekem megfelelő viseletre, a csuklyás sapkára, ami egy téli főkötő. Ez a fejfedő nagyon kényelmes, praktikus és eredeti. A fejfedő fő jellemzője, hogy két összetevőből áll: sapkából és sálból.

Kellemesen melegen tartja nem csak a fejet, homlokot, és a fület, de még a nyakat, időnként a vállat és a hátat is, ha a főkötő meg van hosszítva.

Sál-sapka (Csősál)

A sál-sapkát már a XIX. században is ismerték. Akkor ez a fejdísz egy kis fejkötő és kalap volt kemény karimával. A nyakhoz selyem szalaggal volt rögzítve. Idővel a fazonja megváltozott,  a fejfedő népszerűbb és kényelmesebb lett.

A fejfedőket finomabb anyagból, selyemszalag nélkül készítették. A XX. század 90-es éveiben ez a viselet nagyon népszerű lett és megtalálható volt minden nő ruhatárában.

A divat ciklikusan változik és manapság a sál-sapka újra divatba jött, és a divatot követő nők közül egyre többen kezdik el vásárolni. És teljesen igazuk van!

Ezt a fajta fejvédőt nem csak a divattervezők, hanem még a hírességek is próbálják újra életre kelteni. Például Ekaterina Volkova saját márkát hozott létre ezen fejfedő alapján.

A színésznő mesélte, hogy egyszer az édesanyja kérésére levette a kapucnit a kabátjáról és kipróbálta, mint önálló viseletet. A tükör előtt állva egy kicsit megigazította a fején ezt a „sapkát” és ebből született az az ötlet, amiből megalkotta ezt az érdekes és szokatlan fejfedőt.

Ekaterina hamarosan egy teljes kollekciót készítet belőle, mindenféle alkalomra és a különböző ízléseknek megfelelően. A trükk az, hogy a fejfedőnek két oldala van, ezért a hangulatnak megfelelően hordható.

Ez és a különböző anyagok párosítása, csipke gyapjúval, csipke selyemmel, gyapjú és selyem… Ez a fejfedő ugyanúgy tökéletes a hétköznapokon és különleges alkalmakkor. Például, a selyemből és csipkéből készült fejfedő kiváló viselet esküvőn. Egy termo kapucnis-sapka tökéletes a gyerekek, de még a felnőtt férfiak számára is.

A Koteshorgolas.com szerkesztősége ihletet kapott ettől az ötlettől és elkészítettünk neked egy egyszerű szabásmintát, melynek felhasználásával sajátkezűleg is elkészíthető egy modern, divatos fejfedő. Tökéletes azok számára, akik nem szeretik a sapkát!

Ez a szabásminta az összes méretre megfelelő (hiszen az emberek fejmérete közel hasonló). Három részből áll: két oldalsó részből és hátsóból. Minden egyes réteghez 1 hátsó részt és 2 oldalsó részt kell kivágni. A széleket nem kell levarrni, mert az elkészült terméken nem fog látszani.

Ez főleg azoknak jó, akinek nincs szegőgépe, illetve a varrógépén nincs szegő program.

A gomb hurkot érdemes rögtön felvarrni a jobb oldalra, még mielőtt a fonákjára fordítanánk az anyagot, a gombot viszont a próba után érdemes felvarrni. Így pontosan be tudjuk állatni a fejfedőt a fejmérethez.

Ilyennek kell lennie a végeredménynek.

Hogy tetszik neked az ilyen stílusú megoldás?

Egyszerűen el vagyok bűvölve ettől a megoldástól. Valószínűleg, ugyanilyen stílusú sapkát fogok magamnak varrni ősszel.

Szőrméből is lehet csősálat készíteni.

Vagy akár ilyen eredeti fejfedőt kötni.

Amint látod, ez a fajta fejfedő nagyon univerzális, ezért bárkinek jól áll, és bármilyen időjárásnál és évszakban viselhető. Az, hogy milyen anyagból készüljön, azt neked kell eldönteni, találd ki, hogy mit szeretnél. Ez lehet egy könnyű nyáresti viselet selyemből és csipkéből, vagy akár lehet egy meleg téli viselet termo anyagból és szőrméből.

Ez minden esetben nagyon kényelmes, praktikus és divatos. Maradj mindig divatos az évszaktól függetlenül és ne felejtsd el megosztani ezeket az ötletek ismerőseiddel és barátnőiddel!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.