Terítő rácsos középpel

A kis terítő egyetlen sza­lagból áll, amelyet oda-vissza haladó sorokkal, 4 egyráhajtásos pálca és 7 láncszem váltakozásával készítünk. A. munkát az „A” pontnál kezdjük, és a rajz szerint dol­gozunk. A terítő sarkában lévő pókot a „B” pontból kiindulva horgoljak meg. Mérete:  kb. 20×30 cm.
Hozzávalók: 60-as horgolócérna, 10-es, fafoglalatú horgolótű.

A belső rácsozatot célszerű akkor kezdeni, amikor már elkészült a terítő 3. sarok­motívuma és a 4. oldal csiga­vonalát kezdjük horgolni.

A leszámolható rajz „C” pontjának megfelelő ívéből kiin­dulva először 8 láncszemet kapcsolunk a téglalap szom­szédos oldalán lévő első sza­bad ívbe, majd 16—16 lánc­szemet minden 2. szabad ív­be, végül 8 láncszemmel kap­csolunk a meghorgolt téglalap következő merőleges ol­dalának 1. szabad ívébe. Itt megfordulunk, és 8-8 szemes láncívvel visszaté­rünk a rajz szerint a kiinduló ponthoz.

Ezt az utat — a szemben lévő oldalig és vissza — minden x pontból ki­indulva megismételjük, köz­ben tovább alakítjuk a terítő 4. oldalának csigavonalát, így a hálós középrész és  szélső szalagminta egyszerre készül el.

Terítő rácsos középpel

Terítő rácsos középpel

A bejegyzés kategóriája: Szalaghorgolás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.