Szilvaminta

Egyszerűen horgolt kis szilvamintás terítő.
Különböző nagyságban 80-as horgolócérnából, 15-ös tűvel készíthető.A csillag leírása:
Első sor
32 láncszem egyenes vonalban horgolva.

Második sor
1 kétráhajtásos pálcával a kilencedik szembe öltünk, 3 láncszem 1 kétráhajtásos pálcával a harmadik szembe kerül és még 1 kétráhajtásos pálcát készítünk ismét a harmadik szembe. Ez­után 3 háromráhajtásos és újra 3 kétráhajtásos pálca következik, közöttük 3-—3 láncszemmel. 9 láncszemmel fordulunk és a másik oldalt is ugyanígy elkészítjük. A sor végén 4 láncszemet rövidpálcával öltünk le.

Harmadik sor
Az első ívben 6 rövidpálcával kezdünk, az utána következőkben 3 rövidpálcával folytatjuk a munkát, a csúcsba 12 rövidpálcát öltünk, végűl 4 rövidpálcával zárjuk a sort.

Negyedik sor
5 lámcszem után kétráhajtásos pálcákkal körülhorgoljuk a sort, minden, rövidpálcába öltve. Összesen 70 pálca lesz a körben.

Ötödik sor
Minden, pálca fölé 1 rövidpálcát öltünk.

Hatodik sor
1 háromráhajtásos pálca, 3 ötláncszemes pikó, 1 háromráhajtásos pálca, 3 láncszem, 1 háromráhajtásos pálca és 3 láncszem ismétlődik minden, második pálcába öltve. A csúcsokon a pikós csoport pálcáit ugyanabba a pálcába öltjük.
A csillagokat a pikós sorba az  ábra szerint kapcsoljuk. Ha négy ilyen csillag elkészült, meghorgoljuk a pókot.

A pók leírása
Első sor
12 láncszemből gyűrű.

Második sor
10 láncszem után 1 négyráhajtásos pálca és 3 láncszem ismétlődik, összesen tizenhatszor. Az első pálcát láncszemek  helyettesítik.

Harmadik sor
2 rövidpálcával középre öltve 7 láncszemmel kapcsoljuk a középső pókot, 4 láncszemet rövidpálcával a negyedik szemhez erősítünk és 3—3 láncszemeit 1—1 rövádpálcával a következő pálcák közé öltünk. Most 14 láncszemmel kapcsoljuk a szélső pikós csoportot, 7 láncszemet visszaöltünk a hetedik szembe, 7 láncszemmel kapcsoljuk a következő csillag középső pikós csoportját, 7 láncszemmel visszaöltünk a hetedik szembe, végül 7 láncszem kerül a kiinduló pontba. A fentiek körbe ismétlődnek.
Az összefogó pálcákat úgy készítjük, hogy a csúcs középső pikójához rögzítjük a1 fonalat, 8 láncszem után 3 ötráhajtásos pálcával kapcsoljuk a csúcsokat, de a pálcák utolsó ráhajtását középen egyszerre húzzuk át.

Szilvaminta

A bejegyzés kategóriája: Horgolás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.