Rombuszmintás kardigán

Rombuszmintával készült  kardigán, mely 5 éves kislányokra készült, de felnőtt méretben is csinos.

Hozzávalók: 27 dkg rózsaszínű pamut­fonal, 3-as és 3  1/2-es kötőtű, 5 db rózsa­színű gomb, gyapjúvarrótű.

Kötésminták: szimpla patentminta, fordított kötés, rombuszminta, amit a mellékelt leszámolható rajz szerint készí­tünk. 1 motívum 20 szem, a 33. sorban a mintát az 1. sortól ismételjük. A páros sorokban a szemeket úgy kötjük, ahogy mutatkoznak.

Elkészítés módja: a hátát 3-as tűvel 80 szemre kezdjük és 3 cm-t kötünk szimpla patentmintával. A munkát 3  1/2-es tűvel és rombuszmintával folytatjuk. A mintákat a következőképpen helyezzük el: egyszer a leszámolható rajzon találha­tó ‘o’ és *2 jelek közötti 5 szemet, 3-szor a *, és *2 szemeket és 1 -szer a *, és ‘o’ közötti 15 szemet kötjük. A passzétól mért 22,5 cm-re elkezdjük a karkivágás kialakítását. Mindkét oldalon egyszerre befejezünk 7 szemet és a munkát tovább folytatjuk rombuszmintával.

Mindkét ol­dalon, minden 2. sorban 2 szemet fo­gyasztunk 1-szer és 1 szemet 4-szer. A karkivágás kezdetétől mért 14,5 cm-re egyszerre befejezzük az összes szemet.

A jobb elejét 3-as tűvel 40 szemre kezdjük és 3 cm-t kötünk szimpla patentmintával. A munkát 3 1/2-es tűvel és rombuszmintával folytatjuk.

A minta elhelye­zése a következő: 1 -szer a ‘o’ és *2 közötti 5 szem, 1 -szer a *, és a *2 közötti 20 szem és 1-szer a *, és a ‘o’ szemek.

A passzétól mért 18 és fél cm-re  a kivágás oldalán minden 4 sorban 1 szemet fogyasztunk 9-szer.  A passzétól mért 22 és fél cm-re kialakítjuk a  nyakkivágást, egyszerre befejezünk 7 szemet.  A  karkivágás kezdetétől mért 14 és fél cm-re befejezzük az összes szemet, de menet közben még mélyítjük a karkivágást minden 2 sorban 2 szemet fogyasztva 1-szer és 1 szemet 2-szer.  A bal elejét ugyanúgy készítjük, a fogyasztásokat az ellenkező oldalon helyezzük el.

Rombuszmintás kardigán

Rombuszmintás kardigán rajz

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.