Riseliő hímzés XII

Gyakorlottabb hímzőknek ajánljuk. Ívelt minták! Levélminta alaphálóra.
Itt az alaphálót nagyon sűrűre készítjük, szinte már nem is lehet a találkozási pontokat pontosan meghatározni, de az arányosságra törekedni kell. Kb. 13-14 szálú az alapháló.Az 5. lépésig nagy figyelemmel hímezzük a sűrű alaphálót, és még az 5. lépésben egyenes varrással egy levélmintát is készítünk az ívbe a minta szerint, az ív szélétől kb. l milliméterre.

Ezután, a 6. lé­pésben, ollóval kivágjuk az alap­hálót és a

7. lépésben cikcakk varrattal leszegjük a  levél széleit.

A 8. ábra szerint 4 tartószálat kö­tünk át dupla varrással, majd

a 9. lépésben sima varrással legyező­mintát hímezünk a tartószálakra.

Ha elkészült, az egész levélformát és az ív szélét is körbeszegjük a szokásos módon. Ez a minta igen jól mutat, ha szélmintaként többet hímezünk egymás mellé.

A motívumokat bemutató mintaraj­zok után ismerkedjünk meg a kapcsolási, összedolgozási módokkal is a körök és az ívelt minták eseté­ben. (Ezek a szélminták.) Bármelyik előzőleg bemutatott mintával el lehet készíteni. Az egyszerűség kedvéért mi min­dig az alaphálóval kezdjük. Nem az a célunk, hogy azonnal az elején bonyolult mintákat mutas­sunk be, mert attól sokan már kez­detben elbátortalanodnának, és nem tanulnának meg hímezni.

Viszont ha az egyszerű minták sikerülnek, utána már a bonyolul­tabb is menni fog. Tehát végig maradunk az alapműveleteknél.

A bejegyzés kategóriája: Általánosságban, Riseliő varrás
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.