Riseliő hímzés – varrás I.

Ha a gépünket beállítottuk, és a ráma is a helyén van, vagyis a tű alatt,
akkor a talpemelőt a második állásba helyezzük, és indulhat a hímzés
gyakorlása.
Lassan a pedálra lépünk, a gépet egyenes varrásra állítjuk, minden kört
kihímezünk alaphálóra.
A könnyebb érthetőség kedvéért 6 lépésben mutatjuk be a műveletet. Az alapháló sűrűsége tetszés szerinti lehet. Az itt látható művelet 7 szállal van.

1. lépés:     Gépünket sima varrásra állítjuk, és a kör szélét végigvarrjuk. A varrás­tól kb. l milliméternyire kivágjuk az anyagot az egész körből. A ki­vágást cikcakk varrással körbeszeg­jük, hogy ne foszlódjon fel.

Riseliő hímzés - varrás I

2. lépés:     Szeges után sima varrással elindu­lunk felülről lefelé, és átvarrunk 1 szálat a kör alsó részéig. Az alsó szélre érve pár kis lépéssel rögzít­jük a szálat, és ugyanígy folytatjuk a műveletet, de most felfelé, mind­addig, amíg nincs meg a 7 szál.

Riseliő hímzés - varrás I.

3. lépés:     Elfordítjuk a rámát 90 fokkal, és is­mét levarrjuk a 7 szálat, de most keresztbe, így kapunk egy négy­zethálós  mintát. Lehetőleg arányo­san dolgozzunk!

Riseliő hímzés - varrás I

4. lépés:     A negyedik lépésnél újból fordí­tunk a rámán, és minden kockát átlósan átvarrunk, szintén felülről lefelé haladva és vissza ugyanúgy.

Riseliő hímzés - varrás I

5. lépés:     Az 5. lépésnél újabb átlót készí­tünk, de most ellentétes irányban. Figyeljünk, hogy ne tévesszük el a fonalak találkozási pontját.

Riseliő hímzés - varrás I

6. lépés:    Amikor az átlózást befejeztük, ke­zünkbe veszünk 2 szál Piroska fo­nalat (alávezető szálat), a gépün­ket közepes nagyságú cikcakk­programra állítjuk, és az alávezető szállal körbeslingeljük a kört. Lassan toljuk a rámát, és a 2 szál alávezetőfonalat becsavarjuk, így szép fényes lesz a munkánk.

Riseliő hímzés - varrás I

Folytatjuk,,,,,,

A bejegyzés kategóriája: Általánosságban, Riseliő varrás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.