Recehorgolás lépései

Háló recehorgolással, kétráhajtásos pálcákkal, üres és tele kockákkal

 

leírás

1. A kockák 3 láncszemből és 1 kétráhajtásos pálcából állnak. Négyszer annyi láncszemet horgolunk, mint az első sor kockáinak száma, és még 10 láncszemet. Egy-ráhajtásos pálcával visszaöltünk a tűtől a 11. szembe. Három láncszemet horgolunk, majd a kezdősor 4. láncszemébe 1 kétráhajtásos pálcát készítünk*. Minden újabb kockához *-tól *’-ig is-mételjük a műveleteket.
2. Második és további sorok: 4 láncszem (= első kétráhajtásos pálca); *3 láncszem és egy kétráhajtásos pálca az alsó sor utolsó előtti kétráhajtásos pálcájába szúrva*. Valamennyi kocka elkészítéséhez •-tól*-ig ismételjük a műveleteket.
3. A teli kockák 4-4 kétráhajtásos pálcából állnak A sor elején, üres kocka fölé kerülő telikocka elkészítéséhez horgolunk 4 láncszemet (= az első kétráhaltásos pálca); *3 kétráhajtásos pálca a megfelelő láncszemeken áthurkolva, 1 kétráhaltásos pálca az alul lévő megfelelő pálcába öltve. Minden teli kocka elkészítéséhez *-tól *-ig ismételjük a műveleteket.
4. Ha a teli kockát másik teli kocka fölé készítjük: *az alsó teli kocka valamennyi kétráhaltásos pálcája fölé egy kétráhajtásos pálca*. Minden teli kocka elkészítéséhez *-*-ig ismételjük a műveleteket.

recehorgolás2

2

recehorgolás3

3

recehorgolas

4

recehorgolás4

 

Oszd meg barátaiddal is


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások