Rábaközi lepedőszél

Az eredeti darab háziszövésű lenvászonra készült, piros és kék pamutfonallal hímezve. Felhasználható  fali és asztali futóra, párnára.

Lepedőszél rábaközi mintával

Alapanyaga erősebb ercű színű finom gyöngyvászon, közép és sötét terakotta, közép és sötét mohazöld, közép és sötét óarany, valamint négerbarna kétszálas muliné hímzőfonallal varrva. A szárak és a gránátalma szirmai laposöltéssel készülnek oly módon, hogy minden levél és virág két részre osztott és az öltések “V” alakban találkoznak. A tulipán és a gránátalma közepe szálszámolásos laposöltéssel hímzett. A kis karikák apró pókok. A virágok közepe óarany, a szirmok terakotta, a szárak és a levelek zöld színűek. A páva színezése: zöld- óarany és négerbarna.

Az alsó keskeny kis motívum: négerbarna és óarany színezésű, a két szélén négerbarna, laposöltéssel. A terítőn körben négerbarna többsoros díszöltéssor.

A kész munka szélére négerbarna csipkét varrunk. Középmohazöld selyemmel béleljük.

Rábaközi lepedőszél

Köszönjük a megosztásokat

 


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások