Piros malacka

Kevés munkával hamar elkészül ez a szeretni való kis malacka. Kb. 24 cm. Hozzávalók:
Kb. 50-50 g pink, rózsaszín, fehér és fekete színű gyapjúfonal vagy hasonló színű maradékfonalak (50g = 90m), 3,5-es kötőtűk, 3,5-es horgolótű, gyapjúhímzőtű és töltővat­ta.Sima kötés: színén sima, a visszáján fordított szemek.

Méretpróba: (sima kötéssel): 16 szem és 31 sor=10x 10cm.

Kivitelezés: A testet 36 szemmel, pink színű fo­nallal kezdjük és sima kötéssel kö­tünk. A kezdéstől mért 4 cm-nél a „hasnak” a középső 6 szemet rózsa­színnel kötjük, a két oldalán pedig pink színnel kötünk tovább. Az alsó haslekerekítéshez a rózsaszínű felü­letet mindkét oldalán 3x 1 szemmel szaporítjuk = 12 rózsaszín szem. A pink színű felületet ennek megfele­lően csökkentjük. A kezdéstől mért 11 cm-nél a rózsaszínű felületet min­den sorban 3 x 1 szemmel csökkent­jük = 6 rózsaszín szem. A következő sorban megint az összes szemet pink színnel kötjük tovább. A kezdéstől mért 22 cm-nél a felső fejlekerekítéshez 2-szer minden második sorban, mindig a 9. és 10., illetve a 27. és 28. szemeket simán összekötjük. A ma­radék 32 szemet a kezdéstől mért 24 cm-nél lazán leláncoljuk. A kart 12 szemmel, pink színű fonallal kezdjük és sima kötéssel kötjük. 18 sor után az összes szemet összehúzzuk a fo­nallal. A másik kart azonos módon kötjük. A bal hátsó fület 7 szemmel, pink színű fonallal kezdjük és sima kötéssel kötjük. A kezdéstől számí­tott 8. sortól a bal szélen minden sor­ban 7 x 1 szemet leláncolunk. A jobb hátsó fület tükörképszerűen kötjük. A két első fület azonos módon kötjük,  csak rózsaszín fonallal.

Piros malacka

Összeállítás: A hasat száröltéssel, rózsaszín fo­nallal körülhímezzük. Az orrához horgolunk egy 3 cm átmérőjű rózsaszín kört rövidpálcából és felvarrjuk. A két orrlyukat feketével hímezzük ki . Száröltéssel: a szájat feketével, a szemek kontúrjait fehérrel. Lapos öl­téssel: a pupillákat feketével és a szembelsőt fehérrel.

Varrjuk össze a test hátsó részét és az alsó kezdő élet. A karokat is varrjuk be, de hagyjunk nyílást a kitöméshez. Tömjük ki feszesre a darabokat töltővattával. A fülrészeket varrjuk össze. A karo­kat a kezdő széllel varrjuk a testre. A fejet felül varrjuk össze, de egyide­jűleg varrjuk bele a füleket. A füleket hajtsuk előre és láthatatlan öltésekkel öltsük meg. Kb. 16 cm magasan egy szállal összehúzva alakítjuk ki a nyakrészt.

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.