Piros horgolt gömbök

Méret: mindegyik kb. 6 cm átmérőjű Hozzávalók: 10-10 g piros  horgolócérna, 6 cm átmérőjű aranyszínű gömbök, a 2. modellhez: 10 db 3 mm-es gyöngy, a 4. modellhez: 12 db 8 mm-es gyöngy, a felakasztáshoz szalag, horgolótű.

piros arany horgolt gombok
Elkészítése: mindegyik modellre vonatkozik: Min­den kört a horgolásmintán berajzott számú lég­szemmel kezdünk, és láncszemmel zárunk. Amennyiben szükséges, lánc­szemmel menjünk a következő kör elejére. Mielőtt teljesen összezárnánk az utolsó kört, helyezzük be a műanyag gömböt.

2. modell: 16 légszemet 1 láncszemmel gyűrűbe zárunk. Az 1. kétráhajtásos pálca helyett 3 légszemet, majd még 2 együtt lekötött kétráhajtásos pálcát horg a körbe, *5 légSZ, 3 együtt lekötött kétrahajtásos pálc. a *tól még 8 x ism.

Befejezés: 2 légSZ, 1 egyráhajtásos pálca az első 2 együtt lekötött pálcába. Az 1, horgolásmin­ta alapján dolgozunk tovább, közben az 5. körben a rajz alapján felfűzzük a gyöngyöket.. A 6, kör befejezésével elkészült a dísz egyik fele.  A másik fél darabhoz 7 légszemet 1 láncszemmel gyűrűbe zárunk, az 1. rövidpálca helyett 1 legszemet horg. * 1 légSZ, 1 rövidpálca, a *tól még 8 x ism.

Befejezés: 1 légSZ, 1 láncSZ a kezdő-légszembe.  A 2. horgo­lásminta alapján dolgozunk tovább, közben a 3. körben a rajz alapján az x-szel jelölt pontokon rövidpálcákkal kapcsolódunk a dísz 1, feléhez.

3. modell: 14 légszemet 1 láncszemmel gyűrűbe zárunk. Az 1. egyráhajtP helyett 3 légszemet horg, majd még 31 egyráhajtP-t horgolunk a gyűrűbe,

     befejezés:1 láncSZ a 3. kezdő-légszembe. Az 1. horgolásminta alapján dolgozunk tovább. A 7. K befejezése után elkészült az 1. fél darabunk. A modell második feléhez 8 légszemet 1 láncszemmel gyűrűbe zárunk. Az 1. egyráhajtP helyett 3 légszemet horg, majd még 15 egyráhajtP-t hor­golunk a gyűrűbe,

befejezés: 1 láncSZ a 3. kezdő­légszembe. A 2. horgolásminta alapján dolgozunk tovább, közben a 2. körben a nyilakkal jelölt he­lyeken rövidP-val kapcsolódunk az első fél darab­hoz.
4. modell: 7 légszemet 1 láncszemmel gyűrűbe zárunk, 3 légszemmel helyettesítjük az 1 kétráhajtásos P-t, 2 együtt lekötött kétráhajtP-t horg a gyűrűbe, *5 légSZ, 3 együtt lekötött kétráhajtP-t horg a gyűrűbe, a *tól még 4 x ism,

   befejezés: 5 légSZ, 1 láncSZ a kör első 2 együtt lekötött kétráhajtásos pálcájába. A horgolásminta alapján dolgozunk tovább, közben a 3. körben a gyöngyöket a jelmagyarázat alapján a mintába horgoljuk. Az 5. K befejezése után elkészült az 1. fél darabunk. A második fél darabot ugyanígy készítjük, közben az utolsó körben 11 légSZ he­lyett 5 légSZ-et, 1 rövidP-t az első fél darab x-szel jelölt helyeire, majd 5 légSZ-et horgolunk.

A jobb áttekinthetőség érdekében a motívumnak csak egy részét rajzoltuk le, a köröket a minta szerint kell kiegészíteni. A számok a köröket jelölik.

 

séma

piros gömbök.
Ha tetszik oszd meg barátaiddal

A bejegyzés kategóriája: Karácsony, Modellek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.