Nyári kötött ruha

Nyári kötött ruha.

Hozzávalók: 90 dkg világoskék vagy világoszöld vékony pamutfonal kettős szála, 5-ös és 5 1/2-es kötőtű, 41/2-es hor­golótű.
Kötésminták: csőkötés (kezdéshez), dupla patentminta, sima kötés, halszál­ka minta, amit a mellékelt leszámolható rajz szerint készítünk, 1 motívum 28 szem és 10 sor, a 11. sorban a mintát az 1. sortól ismételjük.

nyarikotottruha

 

Horgolásminták: láncszem, kispálca, ráköltés: úgy készül, mint a kispálcasor, csak visszafelé öltve haladunk.

Elkészítés módja:

a hátát 5-ös tűvel 62 szemre kezdjük, 4 sort kötünk csőkö­téssel, 8 sort dupla patentmintával 4 cm-es magasságig. A munkát 5 1/2-es tűvel folytatjuk és a mintákat a következőképpen helyezzük el: 4 szem sima kötés, 55 szem halszálka minta, 2 szem sima kötés A passzétól mért 58 cm-re mindkét oldalon 4 soronként 1   szemet fogyasztunk 4-szer, tovább kötünk egyenesen 10 sort, majd mindkét oldalon 6 soronként  1   szemet szaporítunk  5-ször.

A passzétól mért 90 cm-re egyszerre fejezzük  be az összes szemet.

Az elejét ugyanúgy kezdjük és kötjük a passzétól mért 58 cm-es magasságig, mint a hátát, majd mindkét oldalon 4 soronként 1 szemet fogyasztunk 4-szer. Egyenesen kötünk 10 sort, majd mindkét oldalon 5 soronként 1 szemet szaporí­tunk 7-szer.

A passzétól mért 75 cm-re kialakítjuk az eleje kivágását: egyszerre befejezzük a középső 6 szemet és a két részt külön kötjük tovább. A kivágás kez­detétől mért 8 cm-re a kivágás oldalán minden sorban 1 szemet fogyasztunk 13-szor.

A passzétól mért 90 cm-re egy­szerre befejezzük a megmaradt szemeket.

Nyári kötött ruha

 

 

 

 

 

Leszámolható rajz

Nyári kötött ruha

 

 

 

 

 

 

 

Összeállítás: összevarrjuk az oldalakat.  A kivágást körül horgoljuk 3 sor kispálcával és 1 sor ráköltéssel. Horgoljunk egy kb, 1 20 cm-es láncszemsort és fűzzük be az eleje kivágása két oldalán, majd kös­sük össze, a két szemet egyszerre engedjük le.

A bejegyzés kategóriája: Horgolás, Kötés, Modellek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Nyári kötött ruha bejegyzéshez

  1. Csilike szerint:

    Tenyleg nagyon szuper ez a ruha

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.