Norvégmintás pulóver

Mérete: mellbősége 108, hossza 60 cm.
Hozzávalók: kb. 40 dkg kék-fehér melírozott és 5-5 dkg fehér és sötétkék, kö­zépvastag, moher jellegű fo­nal; a szegélyekhez 3 és fe­les kötőtű és körkötőtű, a többi részhez 4 és feles kö­tőtű, 3 és feles horgolótű.
Minták. I. patent: 1 sima és 1 fordított szem váltako­zik. II. patent: 2 sima és 2 fordított szem váltakozik. Sima: a színén sima, a visszáján fordított szemek.

Norvég:

simakötéssel, a le­számolható rajz szerint ké­szítjük, a nem használt szá­lat a munka visszáján lazán vezetjük.

Hamis mackó:

1. sor (a munka visszája): 1 si­ma és 1, ráhajtással leemelt szem váltakozik; 2. sor (a munka szine): az előző sor­ban leemelt szemet a ráhaj­tással simán összekötjük, 1 fordított, és elölről isméte­lünk; az 1-2. sor váltakozik.
Méretpróba: hamis mac­kómintával 18 szem és 34 sor, norvégmintával 15 szem és 22 sor = 10 x 10 cm.

Háta: melírozott fonal­lal, 88 szemmel, a II. pa­tentmintával 7 cm-es sze­gélyt kötünk, utolsó sorá­ban középen 1 szemet sza­porítunk. Hamis mackó­mintával folytatjuk.

Eleje: úgy kezdjük, mint a hátát, de a szegély után a széleken 30-30 szemet tarta­lék tűre teszünk. A középső 29   szemhez mindkét olda­lon 1-1 új szemet szaporí­tunk  (ezeket  szélszemként kötjük), és 31  szemmel a rajz      szerint     haladunk.

Ez­után a tartalék tűre tett 30-30  szemhez a belső széleken 1-1 szemet szaporítunk, és 31-31  szemmel, melírozott fonallal, hamis mackómin­tával   elkészítjük   az   eleje jobb, illetve bal oldalát.

Norvégmintás pulóver

Norvégmintás pulóver

Norvégmintás pulóver

A bejegyzés kategóriája: Modellek, Norvégminta
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Norvégmintás pulóver bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.