Népszerű kötési technika a Turbánkötés

Csupán két sorból áll a minta. Nem is olyan nehéz, igaz az első néhány sok elég nagy figyelmet igényel. Később már “követni” lehet a mintát. Egyik legszebb minta, legalább is szerintem. Turbán, sál, sapka pulóver népszerű kötési technikája..Ne tévesszük össze a “mackókötéssel” !

nagyítva

Kezdés: páros szemszámmal

1-sor: 1 szemet ráhajtással leemelünk, utána 1 sima.

2-sor: Az előző sorban simán kötött szemet most leemeljük úgy, mint az 1-sorban. A következő szemet és a tűn lévő szálat 1 simával összekötjük.

A továbbiakban a 2-sort ismételjük.

séma

Ez kétoldalú turbánkötés, de ugyanezt megköthetjük egyoldalúra is. Akkor a “visszáján”  csak fordított szemek vannak. Ilyenkor vékonyabb az anyag, a fonal mennyisége is kevesebb. Legközelebb azt is megtanuljuk 🙂

Forrás: Katalin

Egy kis segítség

Sok sikert

Ilona munkája, mellénykéje

Forrás: Ilona Sáfrán

A bejegyzés kategóriája: Kötés, Kötésminta gyűjtőknek, Olvasóink kézimunkái, Videó-kötés
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Népszerű kötési technika a Turbánkötés bejegyzéshez

  1. Andrea szerint:

    Van egy technikai kérdésem a brioch ill. mackókötéssel kapcsolatban. Egy kép szerint szeretnék pulóvert kötni , ahol a mackókötés nyolcas csavart mintával van kombinálva. Kipróbáltam, de a mackókötés egy bizonyos magasságban lemarad a nyolcasok soraitól. Tehát a nyolcasok sorai centiméterekben hosszabbak mint a mackókötés sorai. A kötés alja hullámos lett s a nyolcasok kipuposodtak. Hogyan kombinálható a két minta a fent leírt jelenség kiküszöbölésével? (azonos sorok azonos hosszméretek).

  2. Névtelen szerint:

    Dupla sort kell kötni a mackó mintából néhány helyen, ami megemeli, és hosszabb lesz. Tehát fordulj vissza a mackó mintával. Nem látszik meg rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.