Mutatós szekrénycsíkminta

60-as fehér horgolócérnából készült.

Első-sor: Kezdéshez 32 láncszemet készítünk. 3 láncszemmel fordulunk a második sorba.

Második-sor: 1 egyráhajtásos pálcát öltünk a negyedik láncszembe. 4 láncszem után 4 egyráhajtásos pálcát öltünk a negyedik és következő láncszemekbe egymás mellé. 4 láncszem után 2 egyráhajtásos pálcát öltünk a negyedik és ötödik láncszembe. Ílymódon összesen 4 lyukat készítünk. A sor végén 4 láncszemet horgolunk.

Harmadik-sor: Végig rövidpálcát horgolunk: a négy láncszem mindegyikébe 1-1, minden pálcába 1, a lyukakba pedig 4 rövidpálcát öltünk. 3 láncszemmel fordulunk a következő sorba.

Negyedik-sor: 1 egyráhajtásos pálcát horgolunk az előző sor második pálcája fölé. 4 láncszem után a második sor 4 pálcájánál kezdve, a rövidpálcákba 7 egyráhajtásos pálcát teszünk. 4 láncszemmel és 2 egyráhajtásos pálcával 4 lyukat készítünk úgy, hogy a pálcákat a második sor kockáinak közepén  levő 2 rövidpálcába öltjük. A sor végén 4 láncszemet horgolunk.

Ötödik és minden további páratlan sor: Úgy készül, mint a harmadik sor.

Hatodik-tizenegyedik sor: Úgy készül, mint a negyedik sor, azzal a külöbséggel, hogy a pálcák száma minden sorban hárommal több: a hatodik sorban 10, a nyolcadik sorban 13, a tizedik sorban 16, a tizenkettedik sorban 19, a tizennegyedik sorban 22 pálcát horgolunk.

Tizenhatodik-huszonnyolcadik sor: Innen kezdve a pálcák számát minden sorban hárommal csökkentjük: a tizenhatodik sorban 19, a tizennyolcadik sorban 16, a huszadik sorban 13, a huszonkettedik sorban 10, a huszonnegyedik sorban 7, a huszonhatodik sorban 4, a huszonnyolcadik sorban 1 pálcánk lesz.

A lyukak ellenkező irányba tolodnak el., a sor végén csak 2 láncszemet horgolunk pikónak. Ezzel egy teljes cakk mintával elkészültünk.

A második sor leírásától kezdve a mintát addig ismételjük, amíg a kivánt szekrénycsík hosszúságát elérjük.

A bejegyzés kategóriája: Horgolás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.