Melírozott női pulóver

Hozzávalók: kb. 60 dkg kék-­fehér melírozott, vastag buklé fonal, 10 dkg sötétkék és 5 dkg fehér, vékonyabb bukléfonal; a patentszegélyekhez 3-as kö­tőtű és körkötőtű, a többi rész­hez 4 és feles kötőtű; 20 cm-es fehér cipzár.

Minták.

Patent: 1 sima és 1 fordított szem váltakozik.

Si­ma: a színén sima, a visszáján fordított szemek.

Fordított: a színén fordított, a visszáján si­ma szemek.

Csíkos: 4 kék és 2 fehér, simakötésű sor váltako­zik.

Háta: sötétkék fonallal, 59 szemmel, 7 cm-es patentsze­géllyel kezdjük. Melírozott fo­nallal, fordított kötéssel foly­tatjuk 49 cm-es magasságig. Végül a csíkos mintával 17 sort kötünk, majd fehér fonallal le­láncoljuk a szemeket.
Eleje: úgy készítjük, mint a hátát, de a nyakkivágásnak 43 cm-es összmagasságban befe­jezzük a középső szemet, és a kivágás mindkét szélén 4 so­ronként 7 x 1 szemet fogyasz­tunk.

Ujja: sötétkék fonallal, 32 szemmel, 7 cm-es patentsze­géllyel kezdjük. Melírozott fo­nallal, fordított kötéssel foly­tatjuk, mindkét szélen 4 soron ként 15×1 szemet szaporí­tunk. Az utolsó 10 sort 36 cm-es magasságtól a csíkos mintá­val kötjük, majd leláncoljuk a szemeket.

Nyakbetét: sötétkék fonal­lal, 60 szemmel kezdjük. Pa­tentmintával dolgozunk. A kö­zépső 24 szemet 12 cm-es ma­gasságban leláncoljuk, a munkát két részben folytatjuk. A belső széleken felváltva 2, illet­ve 4 soronként 18×1 szemet fogyasztunk. A szemek 30 cm-es magasságban elfogynak.

Összeállítás: a részeket összevarrjuk. A nyakkivágásból sötétkék fonallal 57 szemet fel­veszünk a körkötőtűre, és 3 cm-es patentszegélyt kötünk. Közben a csúcsban lévő szem előtt és után 2 soronként 1-1 szemet fogyasztunk.
A nyakbetét egyben kötött részének felét a visszájára hajt­va levarrjuk. A darab széleit egymás mellé illesztjük, és bevarrjuk a cipzárat.

A pulóvert a nyakkivágásba illesztett be­tét nélkül is viselhetjük.

Melírozott női pulóver

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.