Margaréta keretben

Különleges csillagokból összeállított kisterítő. 60-as horgolócérnából készült.

Első-sor: A fonalat 15-ször rácsavarjuk a horgolótű nyelére. Az így kapott gyűrűt, óvatosan lehúzzuk és 32 rövidpálcával körbehorgoljuk.

Második-sor: 7 láncszemmel magasítunk. A 7 láncszem után következő rövidpálcákba 3 háromráhajtásos egyszerre befejezett pálcát horgolunk. 12 láncszem. 4 háromráhajtásos egyszerre befejezett pálcát horgolunk a következő négy rövidpálcába. 12 láncszem után a mintát ismételjük. A sor befejezésekor 8 virágszirmunk van.

Harmadik-sor: Az előző sor 12 láncszemes ívét rövidpálcákkal horgoljuk be a következőképpen: 7 rövidpálca után 6 láncszemből pikót horgolunk az ív közepébe, ismét 7 rövidpálca. Így folytatjuk végig a soron.

Negyedik-sor: 8 láncszem. 1 rövidpálcával beleöltünk a pikóba. 8 láncszem. 1 rövidpálcával beleöltünk az előző sor ívének szélébe ( a szirom fölött ). Így folytatjuk a mintát a sor végéig.

Ötödik-sor: 10 rövidpálcát horgolunk az ív első felébe. 5 láncszemből pikót készítünk az ív közepébe. Ismét 10 rövidpálca az ív második felébe. Így folytatjuk végig a soron.

A csillagminta közepét saját szálával finoman bestoppoljuk.

A csillagokat 2-2 pikónál kapcsoljuk egymáshoz. Négy csillag illeszkedésénél összekötő pókot készítünk.

Első-sor: 8 láncszemből gyűrűt készítünk.

Második-sor: 8 láncszem. 1 rövidpálcával beleöltünk a csillag egyik félívének középső rövidpálcájába. 8 láncszem. 1 rövidpálcával a gyűrűbe öltünk. 8 láncszem. 1 rövidpálcával beleöltünk a csillag másik félívének középső rövidpálcájába. A mintát addig ismételjük, amig valamennyi szabadon álló félívet összefogtuk és nyolcágú pókot kaptunk.

A bejegyzés kategóriája: Horgolás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.