Már régóta terveztem ezt elkészíteni magamnak. Egy zsineg, gyöngyök, egy este és készen is van ez a szépség!

Évről-évre népszerűbbek a természetes alapanyagokból készült ékszerek. Viszont a neves tervezők ismert márkái olyan magas árban vannak, hogy az már elképesztő. Alternatív megoldás, ha te magad, a saját két kezeddel készítesz ilyen divatos dolgokat. Nincs is sok mindenre szükséged, mindössze egy zsinegre és gyöngyökre.

Ékszer gyöngyökből, saját kezűleg

Ezek az ékszerek kihangsúlyozzák viselőjük báját és nőiességét, ráadásul bátran kombinálható szinte bármilyen ruhával, még a legszegényebb gardróbból is, továbbá az év minden időszakában viselhető, legyen akár nyár vagy tél. Ezen kívül az is teljesen mindegy, hogy egy fiatal hölgy vagy idősebb viseli.

A Koteshorgolas.com összegyűjtötte a leginspirálóbb ötleteket, melyekkel egy lenfonálból és gyöngyökből megalkothatod saját remekművedet.

Most te is megtudhatod, hogyan kell elkészíteni egy karkötőt zsinórból és gyöngyökből. Elképzelhető, hogy annyira megtetszik neked ezen ötletek egyike, hogy te magad is kedvet kapsz valamelyik elkészítéséhez. Maga az elkészítés folyamata pihentető hatású, elvonja a figyelmedet a mindennapok problémáiról, továbbá ez az érdekes elfoglaltság esztétikai örömöt is szolgáltat.

Karkötő zsinegből és gyöngyökből

Amire szükséged lesz:

  • egy gombolyag zsineg
  • kerek gyöngyök
  • olló

A munka folyamata

1. Vágj fel 7 szál zsinórt 1,5 méteres hosszra. A hétből hatot köss csomóba úgy, hogy egy kis hurkot kapj.

2. Íme, így kell kinéznie.

3. Ezután vedd a hetedik szálat, kösd a hurok oldalára úgy, hogy a csomó lehetőleg ne látszódjon. Járj el úgy, mint ahogy a fotón is látszik.

4. Amikor a csomó készen van, a rövidebbik végét a következő hurkok alá kell rejtened, és a végén a felesleget levágnod.

5. A következő lépés az, hogy mind a hat zsinórra fűzz egy-egy gyöngyöt. A gyöngyök különböző méretűek legyenek. Úgy csináld, hogy a legnagyobbak legyenek egymástól a legtávolabbra.

6. A gyöngyök alatt köss még egy csomót. A szálakra újból fűzz gyöngyöket, majd újra köss egy csomót.

7. Majd újra gyöngyök, újra csomó következik. Az utolsó csomó kötésekor az egyik szálra fűzz egy nagyobb gyöngyöt, ez lesz a csat.

8. Íme, kész is van a csodás karkötő!

Ezekre a szép és elegáns, saját kezeid által készült bizsukra méltán lehetsz büszke. A legfontosabb, hogy elszánd magad elkezdeni. Meríts ötleteket, és hajrá!

Reméljük, hogy ez a cikk téged is arra fog ösztönözni, hogy te magad is létrehozz ilyen gyönyörű apróságokat. Nincs más hátra, mint beszerezni az alapanyagokat, és nekilátni! Mentsed el ezt a cikket az összeállítással együtt és mutassad meg barátaidnak, ismerőseidnek, hiszen a szép ékszereket mindenki szereti!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.