Levélmintás terítőcske

80-as fehér horgolócérnából célszerű. Az egyes leveleket külön-külön horgoljuk.

A levél

első-sor: 26 láncszemből gyűrűt készízünk.

második -sor: A gyűrű összekapcsolásánál 6 láncszemből pikót horgolunk. A gyűrű egyik felébe 20 rövidpálcát öltünk. Utána szembe a másik pikóval, 6 láncszemből ismét pikót készítünk. A gyűrű másik felébe is 20 rövidpálcát öltünk.

harmadik-sor: Összesen 24 kétráhajtásos pálcát horgolunk, közöttük 2 láncszemmel úgy, hogy a pikóhoz 2-2 pálcát öltünk, a rövidpálcák közül pedig minden másodikba teszünk 1-1 pálcát.

negyedik -sor: Minden kétláncszemes lyukba 2 egyráhajtásos pálcát horgolunk, közöttük 2 láncszemmel. A pikók feletti lyukba 2-szer 2 pálcát öltünk.

örödik-hatodik-sor: Hasonlóan készül, mint a negyedik sor, azzal a különbséggel, hogy a 2-2 pálca között 3 láncszemet horgolunk.

A levél horgolásánál ügyeljünk arra, hogy hosszúkás legyen, ne pedig kör alakú.

A levelek összekapcsolása az utólsó sornál történik. Elöbb a levelek oldalait kapcsoljuk egymáshoz, majd külön végezzük el a középső kapcsolást. Az oladalak kapcsolását a középtől számított harmadik lyuknál 1 kétráhajtásos pálcával, a negyedik, ötödik és hatodik lyuknál pedig 1-1 rövidpálcával öltjük a másik levél megfelelő kockáiba. A középkapcsolást egyráhajtásos pálcákkal végezzük, közöttük 3-3 láncszemet horgolva úgy, hogy minden levél középső kockájába és az oldalak kapcsolásánál készített kétráhajtásos pálca közepébe öltünk. Végül a középkapcsolásnál keletkezett kört sűrűn behorgoljuk rövidpálcákkal.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások