Lánykamellény

Kötött lánykamellény kb.10 éves kislánynak

 

Minta:

csavart patentkötés: +1 szem csavart sima 1 szem fordított-+a visszáján-+1 szem sima, 1 szem csa­vart fordított+.,
simakötés: szinén sima, visszáján for­dított szemek:
lustakötés:  csak sima sorokkal dolgo­zunk
A virágminta a leszámolható rajz sze­rint készül utólag, simakötést utánzó öltésekel.
Háta: 4-es tűvel, 52 szemmel, 32 so­ros ( = 11,5 cm) csavart patentkötés­sel kezdjük, 5-ös tűvel, 56 szemmel, simakőtéssel folytatjuk.

A karkivágá­sig 18 cm-t kötünk, itt a szélső 6-6 szemet leláncoljuk, majd még 2×1-1 szemet fogyasztunk. 10 cm-t kötünk egyenesen, és 10 soros lustakötéssel (2-2 sor fehér, csau, fehér, rozsda, fehér) fejezzük be a munkát.

Eleje: 4-es tűvel, 52 szemmel, 32 so­ros csavart patentkötéssel kezdjük. 5-ös tűvel, 56 szemmel, simakötéssel folytatjuk. A karkivágásig 1 8 cm-t kö­tünk, itt a szélső 6-6 szemet leláncol­juk, majd még 2-1 szemet fogyasz­tunk mindaddig, amíg a szemek el nem fogynak. 19 cm után a nyakkivá­gáshoz a középső 1 6 szemet leláncol­juk, majd mindkét oldalán még 2-1 -1 szemet fogyasztunk.

Az oldalakat összevarrjuk. A karkivá­gáshoz az eleje- és a hátarész szemeit 22 szemet (összesen 68 szem) tűre szedünk, és a hátához hasonlóan 10 soros, színes csíkos lustakötéssel zár­juk.
A nyakkivágáshoz az eleje szemeit és a karkivágás 22 szemét tűre szedjük, majd 80 szemmel, 10 soros színes csíkozással zárjuk.

 virágminta-leszámolható rajz

rajz

 


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások