Kötött tartó nadrágocska

Kötött tartó nadrágocska 10—16 hónapos babának. Hozzávalók: Kb. 20 dkg kettős szálú, pasztellszínű bébifonal és 2,5-es kötőtű. Mintája: Rizsminta, a szegélyek 1 sima, 1 fordított patenkötéssel, a pántok lustakötéssel készülnek.Eleje és háta: Hasonló módon ké­szül. Alsó szélénél kezdjük rizsmintá­val. A száránál a szabásminta szerint szaporítunk, majd az oldalán egyene­sen kötünk 13,5 cm magasságig. Innen patentkötéssel folytatjuk a munkát még 2,5 cm-én. Az oldalrészeken egyenesen lefogyasztjuk a szemeket. Utána 3 cm szélesen lustakötéssel, 12 cm-én harisnyakötéssel, másik szélén ugyancsak 3 cm szélesen lustakötés­sel haladunk, 7 cm magasságig.

Innen kezdve az egész sor szélességén lus­takötéssel kötünk, még 3 cm maga­san. Középen 12 cm szélesen befejez­zük a szemeket és a két pántot köt­jük tovább, még 6 cm magasan.

Összeállítás
A nadrág oldalát és alját összevarrjuk. A szárán körben felszedjük a szemeket és 2 cm-es patentkötéses szegéllyel körül kötjük. Az eleje és háta pántjainak két végére kis hur­kokat horgolunk, ezekbe szalagot
fűzünk és a vállon csokorra kötjük.

Kötött tartó nadrágocska

Kötött tartó nadrágocska

A bejegyzés kategóriája: Bébi modellek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.