Kötött Ravinala kendő

Röpke egy hónap alatt kész is lett.  Érdekes, hogy a színátmenet nem volt egyforma a gombolyagokban. Ilyen daraboknál nem baj, de van amikor számít. Ezek szerint már erre is figyelni kell!?


Kötött és Ravinala kendőnek hívják. Könnyű, puha és meleg, mert a fonal 50%-a merinói gyapjú, de nem vastag (4-es tű). Ahol csipkerész van azok sima sorok, az első 2/3 részben vannak fordított sorok a csipkerészek között. A 2017/03 számú gombolyag magazinban van a leírás. Eredetileg Plassard ravinala fonalra tervezték, ami pamut – akril, azzal a minta is jobban kijön, de nekem ez volt kéznél. Sajnos online magazinom van, abból nem tudok nyomtatni. Ajándék lett, bár érett a gondolat, hogy megtartom, megszerettem nagyon. ?

Leírás : A kendő forma elég egyszerű a megfelelő szaporításokkal menni fog. Jelen esetben kezdés 7 szemmel, ebből 2-2 szélszem, ami minden sorban sima szem. Segítségül jobb megjelölni a középső szemet. 3 sima sor, majd a 4. sortól szaporítás (ráhajtás) a két szélszem után a középső szem előtt és után, majd az utolsó két szélszem előtt. Ez megy minden második sorban, azaz 6, 8, 10, … stb., amíg a kívánt méretig eljutunk. A páratlan oldalon meg vagy sima vagy fordított szemek a minta függvényében. Remélem ezzel tudtam segíteni.

A minta egy tavalyi gombolyag magazinban volt

Bernadett Kiss kézimunkája

A bejegyzés kategóriája: Kötés, Olvasóink kézimunkái
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Nikolett Corley szerint:

    Es ha ki tudtad volna nyomtatni, szemrebbenes nelkul felteszel egy copyright vedett mintat, ugye?
    A minta tervezojekent kerdezem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.