Kötött pulóver és kis nadrág

Kötött pulóver és kis nadrág 16—18 hónapos babának. Hozzávalók: a pulóverhez kb. 10 dkg fehér és 5 dkg színes (világos­kék vagy rózsaszín) bébifonal; a nad­rághoz kb. 5 dkg fehér és 3 dkg szí­nes bébifonal. A fonalat kétszálasan vesszük és 3-as kötőtűvel dolgozunk.Mintája: lásd a pepita kötött mintát. A szegélyek a fehér fonálból készülnek: 1 sima, 1 fordított patent­kötéssel.

Eleje és háta: 31 cm szélességnek megfelelő szemszámmal kezdjük. 1,5 cm-es patentkötéses szegély után mintásan kötünk. Egyenesen dolgozunk, majd az elejénél 24 cm magas­ságnál fehérrel 1,5 cm-es patentkötéses szegélyt készítünk.

A hátánál 27,5 cm magasságnál a középvonalon 4 cm szélesen segéd­tűre vesszük a szemeket. Utána előbb az egyik, majd a másik felét kötjük meg, a szabásminta szerint fogyasztva. Nem a szokásos módon fogyasztunk, hanem a feleslegessé váló szemeket a segédtűre szedjük. Mikor elkészültünk, a segédtűn levő szemeken fehér fonalból 1,5 cm-es patentkötéses szegélyt készítünk.

Ujja: A szabásminta szerint 1,5 cm széles patentkötéses szegély után mintásan készül, két oldalán minden második sorban 1—1 szemet szapo­rítva.

A PULÓVER ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Az eleje és háta oldalvonalát a sza­básmintán nyíllal jelölt részig összevarrjuk. Ugyancsak összevarrjuk az ujját is. A háta felnyúló részét előre hajtjuk az elejére, és a szabásmintán ferde vonallal jelzett irányban apró öltésekkel hozzávarrjuk az elejéhez. Végül bevarrjuk az ujjat is.
NADRÁG
Eleje és háta: Alsó szélénél kezd­jük kötni mintásán és a szabásminta szerint szaporítunk. A szára szegé­lyét itt figyelmen kívül hagyjuk. Az elejét egyenesen fejezzük be 2,5 cm-es fehér patentkötéses szegéllyel. A hátánál úgy dolgozunk, ahogyan a pulóver háta készítésénél leírtuk. (Segédtűre szedjük a szemeket, utá­na forma szerint kötjük a szegélyt.) Itt is 2,5 cm-es szegélyt készítünk.
A NADRÁG ÖSSZEÁLLÍTÁSA
A nadrág oldalvonalát és alsó szé­leit összevarrjuk. Utána a száránál felszedjük a szemeket körben és megkötjük fehérből a 1,5 cm-es patentkötéses szegélyt. Derekába — 2 cm-énként a szemeken átbújtatva — színes horgolt zsinórt fűzünk, ame­lyet elöl középen csokorra kötünk.

Kötött pulóver és kis nadrág

Kötött pulóver és kis nadrág

A bejegyzés kategóriája: Bébi modellek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.