Kötött mellény, pulóver kicsiknek nagyoknak, mindenkinek

Mindenki tetszését elnyeri a hamis csavart mintával kötött pulóver, mellény. Készítsd el te is, mert csodálatos minta, szín…

A minta Négy sima, hat fordított a minta maga ez négy soron keresztül utána egy sor sima, egy sor fordított és megint négy szem sima…..

Leírás! Kartopu fonalból 4-es kötőtűvel kötöttem. 80 szemmel kezdtem. Nem követtem semmi sémát fejből megy már az ilyesmi. Minél nagyobb a passzé annál jobb. Hamis csavart a mintája. Derekánál beszűkítettem 1-1 szemet 5 soronként (5) és utána vissza szaporítottam. Így eljutottam a hónaljáig ahol 20-20 szemet szedtem fel a tűre az ujja miatt.

Egyben van az egész. Nincs hozzáhorgolva sem az ujja sem a nyaka. Direkt így akartam, mert ha külön kerül fel a nyak rész “folytós”lesz. Így szép “lágy” és kényelmes is.

A felszedett 20-20 szem után 120 szem lesz. A vállát ejtettre csináltam meg. A váll rész lekötése után 40 szemet hagytam a nyakának. 8-10 cm-es magasságban kötöttem le. Én össze szoktam horgolni, mert szebb a hatás. Egy élmény volt! Ennyi…….

Minta: Négy sima, hat fordított a minta maga ez négy soron keresztül utána egy sor sima,egy sor fordított és megint négy szem sima…..

Szabó Nagy Edit kézimunkája


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások