Kötött fehér cica

Méret: kb. 38 cm magas. Hozzávalók: Kb. 50-50 g fehér, világosszürke és málna színű, műszálas moherfo­nal, sötétszürke, világoskék és vilá­gos rózsaszín maradékfonalak (50 g = 195 m), 3-as kötőtű, gyapjúhímzőtű és töltővatta.Patentminta: 1 szem sima, 1 szem fordított.
Sima kötés: színén sima, a visszáján fordított szemek.
A cica feje: A leszámolható rajz szerint csíkmin­tával kötjük. A rajzon a fej minden színe és visszája sora szerepel. Az arcot utólag hímezzük rá.
Csíkminta: 2 sor világosszürke sima kötés és 2 sor fehér sima kötés. Váltakozva köt­jük.
Méretpróba: (sima kötéssel): 26 szem és 32 sor = 10×10 cm.
A test eleje: 3-as tűvel, világosszürke fonallal 14 szemmel kezdjük és a jobb lábat csíkmintával kötjük. A bal szélen a lábfej kialakításához minden 2. sor­ban 3×1 szemet szaporítunk = 17 szem. Ezután még 2 sort kötünk sima kötéssel, majd a bal szelént minden 2. sorban 1 x 1 és 2 x 2 szemet lelán­colunk = 12 szem. A kezdéstől mért 14 cm-nél a szemeket félretesszük és a bal lábat a jobb láb tükörképeként megkötjük. Majd 6 újonnan felszedett szemmel összekötjük egymással a két lábat és az összes 30 szemen csíkmintával továbbkötünk. A kez­déstől mért 26 cm-nél a vállnak min­den következő sorban, mindkét olda­lon 2×4 szemet leláncolunk = 14 szem. Ezzel elértük a nyakat. Innen a fejet a leszámolható rajz szerint kötjük. A leszámolható rajzon min­den szaporítás és fogyasztás megtalálható.
A test háta: A test elejével azonos módon kötjük.

Karja: Fehér fonallal, 24 szemmel kezdjük és csíkmintával, sima kötéssel kö­tünk. A kezdéstől mért 11 cm-től a következő sorokban 12×2 szemet összekötünk, majd a maradék sze­meket a munkafonallal összehúzzuk. A másik kart azonos módon kötjük.
Összeállítás: A részeket összevarrjuk, a kitöméshez nyílást hagyjunk nyitva és a karo­kat kitömve rávarrjuk. A testet töltő­vattával feszesre tömjük. A nyílást bevarrjuk. A karok végén a mancsokat lekötjük és a karmokat sötétszürke fo­nallal, száröltéssel ráhímezzük. A ci­ca arcát és fülét világoskék, rózsaszín és sötétszürke fonallal a leszámolható rajz szerint kihímezzük (lásd fotó).

A nadrág eleje: 3-as tűvel, málnaszínű fonallal, 16 szemmel kezdjük és a jobb nadrág­szárnak 1 cm-t kötünk patentmintával, majd 1,5 cm-t sima kötéssel kötünk, a szemeket félretesszük. A bal nadrág­szárat azonos módon kötjük. Ezután a 32 szemet együtt kötjük sima kötéssel tovább. A kezdéstől mért 7 cm-től még 1 cm-t kötünk patentmintával, majd az összes szemet lazán leláncoljuk.

A nadrág háta: A nadrág elejével azonos módon kötjük.
Összeállítás: a nadrág oldalait és a lépésrészt összevarrjuk. A kantárokat málnaszí­nű fonallal, 7 szemmel kezdjük és 17 cm-t kötünk patentmintával, végül a szemeket leláncoljuk. A kantárokat a nadrág elejére felvarrjuk, hátul keresztezve a hátsó nadrágrész szélé­re varrjuk. Ezután kötünk egy rövi­debb pántot 7 szemmel és 4,5 cm hosszában patentmintával, és elől a kantárok közé varrjuk.

Fehér cica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehér cica rajza

 

 

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.