Kockás kislány pulóver

Egyszerű megkötni az alábbi kockás pamutpulóvert kislányunknak, unokánknak.

kockás pulóver


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások
nagyi szerint:

Szeretettel üdvözöllek kedves Arcsibáld! A fonalak, mint írtad is, dkg-ban vannak árusítva. Ha nem bontjuk meg a következő dekagrammot, akkor becserélhető, illetve levásárolható. Egy átlagos méretű felnőtt pulóverre kb 50 deka kell. Ehhez kalkulálva a kisebbre kevesebb, a nagyobbra több. Méterre nem tudom kiszámolni, hisz van aki lazábban, van aki szorosabban köt-horgol, így változik a mennyiség. A minta is közrejátszik a mennyiség felhasználásánál. Tehát a tanácsom az, vigyázzunk a bontatlan fonalakra, így a legkisebb veszteség nélkül használhatjuk el a mennyiséget. Egy 2 és fél éves gyermekpulóver, valóban 20 dkg körüli mennyiségből kijön. Mint említettem, sok egyébtől is függ, így csak általánosságot tudok mondani.Sok szeretettel várlak máskor is:nagyi

Arcsibáld szerint:

Halihó!
Nekem mostanában at a bajom, hogy nem tudom, az új fonalakból mennyi kell egy 2és félévesre. Az 5 dkg-os fonalakon meg van adva a szál hossza. Ha lehet, adjatok már tanácsot, ha mondjuk 125 méter van megadva, mennyi kell egy átlagos kis pulcsira. Vettem 30 dekát egy angol fonalból, de sok lett, viszont egy mellénykére a maradék nem elég.
Sajnos aranyárban van,jó lenne annyit venni, hogy ne maradjon sok belőle.
Előre köszönöm! Mindenkinek szép napot!