Keresztszemes kézimunka

A keresztszemes hímzés népszerűsége ma is változatlan. Nemcsak azért, mert technikailag rendkívül egyszerű, hanem mert bámulatosan gazdag mintái szinte örök. A keresztszem 2 egymásra dőlt irányban keresztező lapos öltésekből áll.Ügyelnünk kell az öltések egyforma irányára is. Mindig a jobbra dűlő szál legyen az alsó, és a balra dűlő szál a felső. Ha az öltéseket helyesen készítjük, a munka visszáján 2 párhuzamos egyenes vonal halad.

Bemutatott mintáinkon Holbein-öltésekkel is találkozunk. Ez lényegében  fél keresztszem, tehát a laposöltés, iránya lehet dőlt, vízszintes, vagy függőleges.

A mintákon nem tüntettem fel a különböző színeket, de többségüknél lehetőség kínálkozik 2 vagy több szín alkalmazására is. A színhatás fokozható, ha színes alapra hímezzük a mintát.

keresztszemoltes

Kellemes időtöltést

A bejegyzés kategóriája: Általánosságban
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Keresztszemes kézimunka bejegyzéshez

  1. Eliz szerint:

    Én vagyok az első hozzászóló, de igazán örülök annak, hogy valakinek eszébe jutott megmutatni a keresztöltés hátuljat is. Csak is igy lehet elsajátitani a pontos tehnikát!!!

  2. admin szerint:

    Szeretettel üdvözöllek Kedves Eliz! Igen, én is így gondolom,,,,minden kézimunkának a “visszája” is fontos, mert elcsúfíthatja a minta színét. Örülök, hogy itt voltál, szeretettel várlak máskor is:nagyi

  3. Én is köszönöm, hogy pontosan megtudtam a sorrendet és a helyes öltést.Könyvjelzőket hímezek,de nem tudom hol tudnám eladni és mennyiért.
    Köszönöm Nagyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.