Keresztezett szalagmintás női pulóver 3

Keresztezett szalagminta szín és kötésminta leírása:

2 -és minden páros sor: a munka színén kötünk drapp, melírozott fonallal, 2 sima, fordítunk., 2 fordított, fordítunk,. a sor elején az 1.szembe 1 szemet szaporítunk (egyszer elölről, másodszor hátulról öltünk ugyanabba a szembe), 1 áthúzás (a következő szemet kötés nélkül átemeljük és a felfüggesztett szemek közül az elsőt, ami az első színnel volt kötve, lekötjük, majd az első szemen áthúzzuk), fordítunk,. 3 fordított, fordítunk,. az első szembe egyet szaporítunk, 1 sima, 1 áthúzás, fordítunk,. 4 fordított, fordítunk,. 1 szaporítás az első szembe, 2 sima, 1 áthúzás, fordítunk,. 5 fordított, fordítunk,. 1 szaporítás az 1.szembe, 3 sima, 1 áthúzás, fordítunk,. 6 fordított, fordítunk,. és a fentiek szerint folytatjuk, amíg az alapot képező háromszög szemei elfogytak. Ekkor ezt a 10 szemből álló részt a tűn hagyva félretesszük.

—-A Bal tűvel, lentről felfelé haladva a melírozott fonallal felveszünk 10 szemet az alap háromszög bal oldalán. A fonalat nem kell eltépni. 10 simát kötve, fordítunk., 10 fordított, fordítunk,. 9 sima, 1 áthúzás (a 10.szemet a második alapháromszög első felfüggesztett szemén húzzuk át, úgy, hogy ezt a szemet átvesszük és lekötjük), fordítunk,. 10 fordított, fordítunk,. 9 sima, 1 áthúzás, fordítunk,. 10 fordított.———–

Így folytatjuk, amíg a háromszög felfüggesztett szemei el nem fogynak. Ismételjük a —-….—- jelek között leírtakat, amíg az utolsó alapháromszög szemei el nem fogytak. A bal tűvel felülről lefelé haldva felszedjük a kötés bal oldalán levő vízzöld háromszög 10 szemét, drapp fonallal lekötjük simán, majd megfordítjuk a munkát,. 2 szemet fordítottan összekötünk, 8 fordított, fordítunk,. 9 sima, fordítunk,.2 szemet fordítottan egybekötünk, 7 fordított, fordítunk,.8 sima, fordítunk,. 2 szemet fordítottan egybekötünk, 6 fordított, fordítunk,. 7 sima. A munkát a fentiek szerint folytatjuk, amig egyetlen szem marad.

https://koteshorgolas.com/keresztezett-szalagmintas-noi-pulover-4.html

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.