Keresztezett szalagmintás női kardigán 2

A keresztezett szalagmintás kardigán szín-minta kötésének a leírása

keresztezettszalagmintas2

1-sor: Minden háromszög alapja 10 szem, szélszemet nem kötünk. Elsőként a sárga fonallal a munka visszáján 2 szemet kötünk fordítottan és a többi szemet  a másik tűn lekötetlenül hagyjuk. Megfordítjuk a munkát és 2 simát kötünk, megfordítjuk a munkát és 3 fordítottat kötünk (azaz fordítva lekötjük az 1. félretett szemet), fordítunk és 3 simát kötünk, fordítunk és 4 fordított, (a 2 félretett szemet is lekötjük),  fordítunk, 4 sima, fordítunk, 5 fordított, (a 3 félretett szemet is lekötjük),  fordítunk, 5 sima, stb. amíg az első háromszög 10 szeme átkerül a jobboldali tűre. Ezt a 10 szemet felfüggesztjük, a fonalat elszakítjuk és a bal tűn lévő következő 10 szemen ugyan így elkészítjük a második háromszöget vízzölddel, majd a harmadikat a harmadik 10 szemen szintén vízzöld fonallal, stb.

Folytatás –https://koteshorgolas.com/keresztezett-szalagmintas-noi-pulover-3.html


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások
nagyi szerint:

Üdvözlöm Kedves Erzsébet. Megpróbálok ismerősöknél körülnézni. Amint találok, le fogom írni, ígérem. Bízzunk abban is, hogy a Kedves Olvasók közük tud valaki segíteni.
Szép napot kívánok: nagyi

erzsi szerint:

Zoknit szeretnek kötni. Sajnos nem talalok sehol utmutatot. Szepen megköszönnem ha tudnanak ebben segiteni. Jo kezimunkazast. Erzsebet