Kék játékkutya

Könnyű elkészíteni és a maradék fonalat is hasznosíthatjuk. Hozzávalók: Kb. 50 g kék és maradék fehér és fekete gyapjúfonalak (50 g = 90 m), 4,5-es kötőtű, gyapjúhímzőtű és töltő­vatta.Sima kötés: A színén sima, a visszáján fordított szemek.
A kutya arca: A leszámolható rajz szerint sima kö­téssel kötjük. Minden színfelületet külön gombolyaggal kötünk és a szí­nek váltásánál a munka visszáján egymással keresztezzük a fonalakat.
Méretpróba: (sima kötéssel): 18 szem és 26 sor = 10×10 cm.
Háta: 20 szemmel, kék színű fonallal kezd­jük és sima kötéssel kötünk. A kez­déstől mért 10 cm-nél mindkét olda­lon a karoknak 1 x 10 szemet felsze­dünk = 40 szem. A kezdéstől mért 13,5 cm-nél mindkét oldalon 10 sze­met leláncolunk = 20 szem. A kez­déstől mért 21 cm-nél mindkét olda­lon, minden 2. sorban 3×1 szemet leláncolunk = 12 szem. A kezdéstől mért 23 cm-nél az összes szemet lazán leláncoljuk.
Eleje: A hátával azonos módon kötjük, azonban 13, 5 cm-nél a leszámolható rajz szerint belekötjük az arcot. A leszámolható rajz utolsó sora után kék fonallal, sima kötéssel dolgozunk to­vább. A kezdéstől mért 23 cm-nél a maradék 12 szemet lazán leláncol­juk.
Összeállítás: A füleket a következőképpen kötjük: 7 szemmel, kék fonallal kezdünk és 5 cm-t kötünk sima kötéssel, majd minden 2. sorban 4 x 1 szemet lelán­colunk. A maradék 3 szemet lazán leláncoljuk. A másik kék füldarabot tükörképszerűen kötjük. Két azonos fehér füldarabot is kötünk. Az elejét a hátával az oldalakon összevarrjuk. A fejrészt is összevarrjuk, de a ferde részét nyitva hagyjuk a fülek részére. Egy-egy kék és fehér füldarabot szí­nükkel egymásra fektetve összevarrunk. Kifordítjuk és egy kevés vattá­val kitömjük, majd a fejen hagyott nyílásba varrjuk. A füleket hajtsuk egy kicsit előre és egy öltéssel öltsük le.

Az egész testet töltővattával töm­jük ki és az alsó nyílást húzzuk össze. Az orrot és a szájat a leszámol­ható rajz szerint fekete és fehér fe­szítő öltésekkel, a szeplőket csomó­öltéssel hímezzük ki. A szemeket fe­hér öltésekkel keretezzük körül. A pupillákat és a szemöldököt feketé­vel, lapos öltéssel hímezzük ki. A mancsokat szintén lapos öltéssel hímezzük ki, de fehérrel.
Jelmagyarázat: a leszámolható rajzhoz
1= kék
2= fehér
3= fekete

Kék játékkutya

 

mintarajz

 

Kék játékkutya rajza

Ha tetszik oszd meg barátaiddal


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások