Kávészem mintás kardigán

Különleges, kávészem mintás  női kardigán.

Hozzávalók: 60 dkg mogyorószínű gyapjúfonal, 15 dkg barna gyapjúfonal, 3 1/2-es és 4-es kötőtű, gyapjúvarrótű, 6 gomb.

Kötésminták: csőkötés (kezdéshez és befejezéshez), szimpla patentminta, ká­vészem minta, amit a mellékelt rajz szerint készítünk, 1 motívum 10 szem, és – 1 szemet számítunk és 16 sor, a 17. sorban az első sortól ismételjük.

Elkészítés módja: a hátát 3 1/2-es tűvel, mogyorószínű fonallal 122 szemre kezdjük és 2 sort kötünk csőkötéssel, majd 6 cm-ig szimpla patentmintával. A munkát 4t-es tűvel, kávészem mintával folytatjuk, az első sorban 1 szemet szaporítunk és a szélére 1 szélszemet kötünk. A passzétól mért 66,5 cm-re egyszerre befejezzük az összes szemet.
A jobb elejét 3 1/2-es tűvel, mogyoró­színű fonallal 62 szemre kezdjük és ugyanolyan passzét kötünk, mint a hátá­nál. A munkát 4-es tűvel folytatjuk, az 1. sorban a szélekre 1 szélszemet kötünk és 1 szemet szaporítunk. A passzétól mért 54,5 cm-re a jobb oldalon elkezdjük a nyakkivágás kialakítását: egyszerre befe­jezünk 12 szemet, majd 2 soronként először 4 szemet, majd 2-szer 2 szemet, vé­gül 1 szemet. A nyakkivágás kezdetétől mért 12 cm-re egyszerre befejezzük a vállrész megmaradt 42 szemét.

A bal elejét ugyanúgy kötjük, mint a jobbat, természetesen a nyakkivágás fo­gyasztását a másik oldalon helyezzük el. Az ujjakat 31/2-es tűvel, mogyorószínű

kávészem mintás

minta

Kávészem minta leírása

 

szabásminta

 

Kávészem mintás kardigán snitt

Oszd meg barátaiddal is

 

A bejegyzés kategóriája: Kötés, Modellek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.