Íme, a toalettpapír-tartó baba! Egy igazi különlegesség, nagyon eredeti ötlet! Te is szívesen készítenél ilyet otthonra?

Egy tökéletesen hangulatos házat annak részletei tesznek valóban azzá. Olyan apróságok, melyek a legváratlanabb helyeken, például a mellékhelységben, jelennek meg és melyek megalkotásához leginkább fantáziára van szükség. Helyezzünk például egy puha textilbabát a WC-tartályra, ez a baba fogja tartani nekünk a toalettpapírt a hagyományos WC-papír-tartó helyett.

A baba lehet csak puha anyagból (ebben az esetben a kezek tartják össze a tépőzáras részeket), vagy lehet belső vezetékkel megerősített (keretre húzott) is. Az első lehetőség választásakor előny, hogy könnyebb varrni, de a második lehetővé teszi, hogy módosítsuk a baba testtartását, a kéz és a láb helyzetét. Ami a baba ruháját illeti, a legalkalmasabb fürdőköpenybe öltöztetni.

 

A baba testét bőrszínű szövetből szabjuk ki, varrjuk össze a mintát, majd bármilyen puha anyaggal tömjük ki. Töltőanyagként számításba jöhet vatelin, vatta vagy akár régi harisnyanadrágok is.

Ezután felöltöztetjük a babát. A legegyszerűbb ruházatot egy köntösből és egy pár papucsból állíthatunk össze, melyek szabásmintája is igencsak egyszerű.

A baba arcának kifestésére ajánljuk az akrilfestékeket, mert az könnyen ellenáll a víznek. Ez a munkafolyamat természetesen csak a baba kitömése után végezhető el. A babáknak általában haja is van, ezt könnyedén elkészíthetjük fonálból, kecske szőrből, de ha nagyon eredetihez hasonlót szeretnénk, vehetünk babákhoz való műhajat is.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

3 hozzászólás a(z) Íme, a toalettpapír-tartó baba! Egy igazi különlegesség, nagyon eredeti ötlet! Te is szívesen készítenél ilyet otthonra? bejegyzéshez

  1. Anna szerint:

    Nem magyar nyelvű,így nem tudom hány cm-t vágjak le….

  2. THERESE szerint:

    I WOULD LOVW TO MAKE ONE OF THESE DOLLS .BUT WHEN I WATCH THE VIDEO OF HOW TO MAKE .ONE IT IS NOT IN ENGLISH SO I DONT UNDERSTAND WHAT YOU ARE SAYING PLEASE CAN YOU TUTOR ME IN ENBLISH THANK YOU

  3. THERESE LEE szerint:

    PLEASE CAN YOU DO THE TUTORIAL VIDEO IN ENGLISH SO I MAY TRY TO MAKE THE DOLL THANK YOU

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.