Így kell a tüllt szépen felhelyezni: fantasztikus ötletek különböző ízlésűeknek. Ma az ablakdíszítéssel foglalkozunk!

 

Sok-sok évvel ezelőtt Dél-Franciaországban egy Tulle nevű városban egy varrómester létrehozott egy akkor ismeretlen anyagot, ami aztán a város tiszteletére a tüll nevet kapta. A modern háló, illetve vendégszobák már elképzelhetetlenek olyan függönyök nélkül, melynek anyaga a lenge tüll.

A Koteshorgolas.com szerkesztősége most megosztja olvasóival, hogy hogyan lehet a szobákat még szebbé tenni a tüll anyag segítségével. Ablakok dekorációs elemeként alkalmazva növeli a térérzetünket, de másik felhasználási területe, pl. térelválasztóként használva is jobb választás, mint gipszkartont, vagy más anyagokat használni.

Tüll a szobában

Legelsőnek azt kell meghatározni, hogy milyen fajta tüll anyagot szeretnénk. Ugyanis rengeteg féle tüll anyag létezik, de az alapvető típusok a következők: organza, fátyol, háló és organtin. A természetes tüll sok éven át kiszolgál bárkit, csak az anyagon keletkeznek szépséghibák az erős napfény hatására.

Éppen ezért jobban megéri olyan tüllt használni, ami poliészter anyagból készült. A poliészter szál sokkal alkalmasabb függönynek, mert sokkal kevésbé fakul ki, továbbá mosás után jobban tartja az alakját.

A tüll egyik nagyon fontos jellemzője, hogy átengedi a levegőt. A háló például nem akadályozza a levegő szabad áramlását, de rendkívüli módon megragad rajta a por. Az organza ellenben a levegőt alig engedi át, de a por gyakorlatilag nem tud rajta megragadni.

Hogyan helyezzük fel a tüllt?

1. Ne gondoljuk, hogy a kis ablakra mindenképpen keskeny és rövid tüllt kell függeszteni. Éppen ellenkezőleg, ha a kis ablakot két oldalról méretes tüll-függönnyel díszítjük, teljesen új jelleget kölcsönzünk neki.

2. Ha a falak nincsenek túl szép állapotban, nem feltétlenül kell azonnal a hibák kijavításán gondolkozni. Használhatunk egyszerűen különböző színű tüllt, ennek eredményeképpen a megjelenése nagyon egyedi lesz.

3. Ugyancsak érdekes ötlet, a falra ragasztott tüllcsík. Nagyon szépen néz ki.

4. Ha egy falon több ablak található, nem érdemes mindegyikre egy-egy függönyt tenni, mert eléggé leegyszerűsíti és filléressé teszi a belső teret. Sokkal jobb megoldás egy ilyen széles tüllt tenni ez egész fal elé.

5. Vagy éppen ellenkezőleg, amennyiben egy olyan szobád van, amin több ablak található, díszítsük különálló, összefogott tüllfüggönyökkel. Sokkal praktikusabb és érdekesebb megoldás.

6. A tüll segítségével az unalmas belsőt is feldobhatjuk, izgalmasabbá, vagy csak színesebbé tehetjük a szobát.

7. Még abban az esetben is érdemes tüllt felhelyezni az ablak elé, ha egyébként van reluxa az ablakon. A tüll ad egy pluszt, amitől vonzóbbá válik az enteriőr.

8. A rövid, tüll anyagú függönyt akkor érdemes használni, amikor az ablak szerepe nem hangsúlyos a szobában.

9. A nehéz és terjedelmes függönyök helyett használjunk inkább több rétegben tüllt!

10. Helyiségek elkülönítése tüll segítségével. Párját ritkítóan megjelenést kölcsönöz.

11. A csipkés függönyök nagyon rejtélyesen néznek ki.

12. A baldachin tüll anyagból egyenesen mesébe illően néz ki!

13. Tüllel a fürdőszobát is díszíthetjük! Micsoda szépen néz ki ez is!

14. Még néhány ötlet, amiből ihletet meríthet bárki.

Most már te is látod, hogy milyen egyszerű a tüll anyag segítségével teljesen más jellegűvé varázsolni a lakás belsejét. Ezen kívül a tüll sokkal olcsóbb, mint tapétát, gipszkartont vagy egyéb lakkberendezési dísztárgyat venni. Tüllel a lakás mindig meleg otthon érzetét kelti majd.

Használd fel te is ezeket a tippeket, ötleteket lakásod szebbé tételekor. Oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel is!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.