Horgolt virágos bordűr

A konyhában és a fürdőszobában is sokféleképpen felhasználhatjuk ezt a virágos bordűrt, mely nem csak szemet gyönyörködtető, hanem praktikus és csodaszép.

Hozzávalók

Zöld  20-as pamut horgolócérna (szh 400 ml 50 g), mennyisége a kívánt hosszúságtól függ, 0,75 – 1 -és horgolótű.

Elkészítés

37 légSZ-t felszedünk, 1-1 kétráhajtP-t horg a tűtől számított 19-22. légSZ-be. 11 kezdő légSZ-t 11 légSZ-mel átlépünk, 1-1 kétráhajtP-t horg a 4-1. kezdő légSZ-be.

8 légSz-mel fordulunk, majd 1 láncSZ-t horg az 1. kezdő légSZ-be, 4 légSZ-mel fordulunk, és a 8 légSZ-ból álló ívre a bejelölés szerint kétráhajtP-t, rövidP-t és légSZ-t horg, a S-t 4 légSZ-mel és 1 láncSZ-mel zárjuk. (=1 .S.) 5 légSz-t felszedünk, és a horgolási minta szerint oda-vissza haladó sorokban dolgozunk tovább.

Minden S-t megfelelő számú forduló légSZ-mel kezdünk, és a bejelölés szerint zárunk. Minden 2. páratlan sor végén az ívet a bejelölés és a leírás szerint horgoljuk. A 25. S után a 22-25. S-t a kívánt hosszúság eléréséig tetszés szerinti számban ism.

A szalag egyenes szélére ráhorgoljuk az A-D sorokat. A D sor a C- sor mögött helyezkedik el. Ez azt jelenti, hogy a D sor egyráhajtP-t a B sor légSZ ívei köré horgoljuk. A számok és a betűk a sorokat jelölik. A nyilak a horgolás irányát mutatják.

 

Befejezés

A csipkét kifeszítjük, majd nedves kendők alatt hagyjuk megszáradni.

Méret: Kb. 5,5 cm-es csipkeszélesség, minta­egység (= ME) kb. 2 cm

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel ***

Horgolt virágos bordűr

 

séma

Horgolt virágos bordűr

Horgolt virágos bordűr

Ha tetszik oszd meg barátaiddal

A bejegyzés kategóriája: Horgolás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.