Horgolt kabátka

Horgolt kabátka kb. 10-15  hónapos gyermekeknek.

Készítéséhez 20 deka zefír-, vagy műszálas (vastag) fonal, 4-es fahorgolótű és 5 gyöngyházgomb szükséges. A zefírfonalat 4 szálban, a vastag fonalat 2 szálban horgoljuk.

Minta:
Első sor: Kezdő láncszemsor.
Második sor :1 láncszem magasítás után az egész sort rövidpálcákkal horgoljuk.

Harmadik sor : Azonos a második sorral.

Negyedik sor: Magasítás 3 láncszem. A kiinduló láncszem tövébe öltünk, a szálat jól felhúzzuk, és a második rövidpálcába öltve, az összes hurkot egyszerre lehorgoljuk. Ezáltal egy dőlt háromszöget kapunk. Ötödik sor: 3 láncszem magasítás, ráhajtunk és a második szembe 2 egyráhajtásos pálcát horgolunk, ügyelve arra, hogy a minta mindig a dőlt pálcák közötti rövidpálcába kerüljön.

Hatodik sor: Azonos a negyedik sorral.

Hetedik sor: Azonos az ötödik sorral.
Háta:
A kabát hátát 50 szemre kezdjük. Egyenesen horgolunk a karkivágásig (kb. 22 cm). 2 mintarész összehorgolásával fogyasztunk kétszer, s ebben a szélességben horgolunk tovább. Kb. 30 cm-es magasságnál a nyakkivágást fogyasztjuk.
Eleje:
Elejét 2 részben horgoljuk. 25 szemre kezdjük. A karöltőt a háta szerint fogyasztjuk. A nyakkivágást 28 cm-es magasságnál kezdjük fogyasztani, 1 — 1 minta elhagyásával.
Ujja:
22 szemre kezdjük: minden sor szélén szaporítunk 1 — 1 szemet mind­két oldalon háromszor. A karkivágást a leírt módon, a minták össze horsolásával fogyasztjuk.
Összeállítás:
A kész lapokat kicsit meggőzöljük, a visszáján egymáshoz illesztve sűrű ölésekkel, saját fonalával összevarrjuk.

Az összeállított kis kabát nyakát, két eleje szélét és ujja végét színes fonalból 2 sor rövidpálcával körülhorgoljuk.

Horgolt kabátka

Horgolt kabátka minta


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások