Horgolt gallér-kézelő

Hozzávalók: törtfehér gyöngyfonal kettős szála, 2-es, 3-as  horgolótű.
Mérete: a gallér nyakbő­sége 32, szélessége 9 cm, a kézelő 21 cm hosszú és 7 cm széles.

Gallér:

A 2-es tűvel, a nyakbőségnek megfelelő hosszú láncszemsorral kezd­jük, erre

1. sor: minden láncszembe 1 rövidpálca.

2. sor:  1,rövidpálca az 1. rö­vidpálcába, utána 4 lánc­szem és 1 rövidpálca minden következő 3. rövidpálcába. Sor végén 6 láncszemmel fordulunk.

3. sor: 1 rövid­pálca és 4 láncszem minden ívbe. A sor vége 3 láncszem és 1 egyráhajtásos pálca.

4. sor: 5 láncszem és 1 rövid­pálca minden ívbe. Sor vé­gén 4 láncszemmel fordu­lunk.

5. sor: 2, tetején egy­behorgolt, egyráhajtásos pál­ca az előző sor ívének középső láncszemébe,.. 3 láncszem, és még egy azonos pálcacsopor­tot öltünk az előző mellé, ezt ismételjük, és a sort 1 egyrá­hajtásos pálcával zárjuk, majd 7 láncszemmel fordu­lunk.

6. sor: 1 rövidpálca és 5 láncszem minden ívbe. A sort 3 láncszemmel és 1 egy­ráhajtásos pálcával zárjuk, 4 láncszemmel fordulunk.

7.sor: 1 pálcacsoport az előző sor pálcájába, utána minden ív középső láncszemébe 1—1 pálcacsoport, közöttük 3 láncszemmel. A sort 1 pálca­csoporttal, 2 láncszemmel és 1 egyráhajtásos pálcával zár­juk, 1   láncszemmel  fordu­lunk. 8. sor: 1 rövidpálca és 5 láncszem minden ívbe, sorláncszem és 3 rövidpálca ke­rül.

Kézelő: a gallérhoz ha­sonlóan készül, a bőségnek megfelelő láncszemsorral kezdjük, és az 1., valamint a 8—9. sort elhagyjuk.

Az 1. sor tehát így alakul: 1 rövid­pálca az 1. láncszembe, utá­na 4 láncszem és 1 rövidpálca minden következő 3. lánc­szembe. A sor végén 6 lánc­szemmel fordulunk. A körülhorgolásnál az ívekbe 2 rö­vidpálca, 4 láncszem és 2 rövidpálca jön. A kezdő láncívekbe csak 4 rövidpál­cát horgolunk.

 

horgoltgaller-kezelo

Pulóverre, ruhára

puloverre-ruhara

A bejegyzés kategóriája: Horgolás, Modellek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.