Horgolt fehér blúz

Anyaga 25 deka fehér  gyapjúfonal  és3-as horgolótűvel.A szabásmintának megfelelő hosszúságú láncszemsorral kezdjük a blúz elejét, hátát, ujját, majd 1 sor rövidpálcát horgolunk a láncszemsorra, és ettől kezdve a mintával haladunk tovább.
Minta leírása Első sor: 2 rövidpálca az első és második rövidpálcára, majd ráhajtunk a tűre, leöltünk a harmadik rövidpálcába, jól felhúzzuk a szálat, ismét ráhajtás, leöltünk a negyedik rövidpálcába, felhúzzuk a szálat és a tűn levő összes szemet egyszerre lehorgoljuk. Ez a minta ismétlődik végig a soron.
Második sor :Megegyezik az elsővel, azzal a különbséggel, hogy az előző sor rövidpálcái fölé 2 felhúzott egyráhajtásos pálca, az előző sor felhúzott pálcái fölé  pedig 2 rövidpálca kerül.

A minta csak a 15—-2o-ik sor elkészítése után rajzolódik ki, tehát nem kell elcsüggedni, ha az első sorok elkészítése után látszólag nem azonos a képen  bemutatott blúz mintájával.

Szabásminta szerint horgoljuk a blúz minden darabját, szaporítással, illetve fogyasztással. Szaporításnál 1 mintával többet horgolunk, fogyasztásnál 1 mintát elhagyunk. A hátnyílás 2 — 3 gyöngyházgombbal csukódik.
A kész darabokat visszáján átvasaljuk és összeállítjuk úgy, hogy a varrás mentén  sehol se húzódjék. Majd a blúz alját, nyakát és az ujjakat körül pikózzuk  (kb. ötláncszemes pikókkal) 1,5 cm távolságra.

Horgolt fehér blúz

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.