Horgolt bébicipő

Horgolt bébicipő leírással

horgoltbabacipo

Egy kis segítség, a talphoz, talán ez egyszerűbb is

Hozzávalók: 5 dkg színes fonal és a díszítéshez maradék fehér fonal, 3-as horgolótű.

Minta: domború egyráhajtásos pálcák:

1. kör: egyráhajtásos pálcák.

2. kör: 3 láncszem, * 1 domború pálca elölről (1 ráhajtás, a tűt az előző sor pálcája körül elölről hátulra, majd ismét előre szúrjuk és egyráhajtásos pálcát csinálunk), 1 domború pálca hátulról (1 ráhajtás, a tűt az előző sor pálcája körül hátulról előre, majd ismét hátulra szúrjuk, és egyráhajtásos pálcát horgolunk) *, a kör végét egy láncszemmel kapcsoljuk össze a kör első pálcájával.

3. kör: 3 láncszem, 1 * domború egyráhajtásos pálca elölről hátulra az előző sor domború egyráhajtásos pálcája körül, 1 domború egyráhajtásos pálca hátulról előre az előző sor domború egyráhajtásos pálcája körül *, a kör végét 1 láncszemmel kapcsoljuk össze a kör első pálcájával. A 3 kört ismételjük.

A cipőcskét a talp közepén kezdjük és körbe horgoljuk. Minden kört egy láncszemmel kapcsolunk össze a kör első szemével és 3 láncszemmel fordulunk a következő körhöz. 17 láncszemet készítünk, melyre 15 egyráhajtásos pálcát horgolunk. Nem fordulunk meg, hanem az utolsó láncszembe még 3 egyráhajtásos pálcát csinálunk (ez a  cipőcske orr-része, majd további 15 egyráhajtásos pálcát horgolunk. Az utolsó láncszembe ismét még 3 egyráhajtásos pálcát készítünk (ez a cipőcske sarokrésze).

Így az első körben összesen 36 egyráhajtásos pálcánk van. A következő pálcakörben a cipőcske orr- és sarokrészénél 4-4 egyráhajtásos pálcát szaporítunk, s összesen 44 egyráhajtásos pálcánk van. A következő egyráhajtásos pálcakör orr- és sarokrészénél 3-3 szemet szaporítunk, 50 szemünk lesz. A továbbiakban a domború egyráhajtásos pálcát horgoljuk, melynek 2. körénél az orr-és sarokrésznél 1-1 domború egyráhajtásos pálcát színes fonallal megjelölünk, és a következő hat körnél mindkét megjelölt helyen 1 domború egyráhajtásos pálcát fogyasztunk, s így 38 szemünk marad. Még 3 kört horgolunk, de már egyráhajtásos pálcákkal. Az első kör egyráhajtásos pálcájára a díszítő fonallal

pikót készítünk: * 3 láncszem, visszaszúrunk az 1. láncszem-be, 1 kispálca, 1 egyráhajtásos pálcát kihagyunk és a következő pálcára 1 kispálcát horgolunk *.

Ugyanezt megismételjük a 2. és 3. egyráhajtásos körnél.
Egy nagyon régi mint , a napokban a kezembe került, gondoltam elküldöm nektek elsősorban a leírás miatt. Sajnos a fotó nem a legkobb, de a leírás tökéletes

Forrás: Ildikó

A fenti fotó illusztráció, de a gyakorlottabb kézimunkázók el tudják készíteni

A bejegyzés kategóriája: Bébi modellek, Horgolás, Olvasóink kézimunkái
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Névtelen szerint:

    Most találtam rá erre a kiscipőre,nagyon jó a leirás,ha elkèszült meg mutatom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.