Hímzett női pulóver

Egyszerűen köthető, hímzett női pulóver, mert simakötéssel és patentmintával készült.

Háta: 75 szemmel kezdjük, és 6 cm patentszegélyt készítünk, azután sima­kötéssel haladunk 46 cm összmagasságig. Itt a karöltő részére mindkét ol­dalon 2 soronként 3, 2 x 2 és 2 x 1 sze­met fogyasztunk, majd 68 cm összmagasságban a szemeket egyszerre leláncoljuk.

Eleje: a hátával azonosan kezdünk. A patent után középen simakötéssel, a két szélén pedig 2—2 szem fölött továbbra is patenttal haladunk. Min­den 2. sorban 2—2 szemmel több pa­tentot kötünk, míg középen 13 sima szemünk nem marad.

Innen kezdve 2 soronként 2—2 szemmel csökkentjük a patentkötésű szemeket, míg el nem fogynak. Kb. 46 cm összmagasságban a karöltőt a hátáéval azonosan fo­gyasztjuk. Ugyanakkor a középső 3 szem fölött patenttal kezdünk kötni, és a sima szemeket csökkentjük mind­addig, amíg csak patentszemek marad­nak a tűn.

Közben, 14 cm karöltő­magasságban a középső szemek felett a nyakkivágás részére befejezünk 11 szemet, és a két vállát külön gombo­lyagból folytatjuk. A kivágást mind­két oldalon 2 soronként még 2×2 és 2×1 szem fogyasztásával kerekítjük. A megmaradt szemeket a hátával azonos magasságban egyszerre lelán­coljuk.
Ujja: 35 szemmel kezdjük, és 6 cm patentszegélyt készítünk, azután si­makötéssel haladunk. Az 1. sima sor­ban egyenletesen elosztva 16 szemet szaporítunk. Utána 13 cm összma­gasságban a középső 3 szemet patent­tal kötjük, és 2 soronként csökkentjük a sima szemek számát, míg középen 43 patentkötésű szemünk nem lesz. Innen
kezdve a patentkötést csökkentjük, amíg csak sima szemeink maradnak, és simakötéssel haladunk tovább 45 cm összmagasságig. Itt a vállat kezd­jük kialakítani, így mindkét szélen két soronként 3, 2, 12 x 1 és 3 x 2 sze­met fogyasztunk. A megmaradt sze­meket egyszerre befejezzük.    ,

Hímzés: a patentkötésű részek si­ma szemeit rozsdabarna fonallal,  ke­resztöltéssel kihímezzük. Egy keresztöltéssel hosszában 2 szemet fogunk át, 2 szemet kihagyunk, és ismételünk.

Összeállítás: először összevarrjuk az egyik vállát. A nyakkivágás körül rózsaszínnel felszedünk kb. 66 szemet, és 2 cm-es patentszegélyt készítünk, azután a szemeket egyszerre lelán­coljuk. Most a másik vállat és az ol­dalakat is összevarrjuk.

hímzettnoipulover

Mérete: mellbősége 102, hossza 68 cm.
Hozzávalók:

kb. 60 dkg rózsaszín és 5 dkg rozsdabarna, vastag mohair­fonal, 5-ös, 6-os kötőtű, merkelőtű.

Minták: patent (szegélynek 5-ös tűvel): 1 sima, 1 fordított ismétlődik;

A bejegyzés kategóriája: Modellek
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.