Hasznos tippek azoknak, akik szeretnek kötni! Választékos és harmonikus termékek…

Minden kézimunkában jártas nő tudja, hogy a kifogástalan színkombináció – 50 %-os siker!

Mikor belefogsz egy új termék előállításába, minden apró részletre figyelni kell. A megfelelő színű fonal kiválasztásában segítséget nyújt a csodálatos színpaletta.

A művészek színskálát használnak, hogy megértsék azt, hogy a színek miként is illenek egymáshoz. Kék, piros és sárga – elsődleges színek. Narancssárga, zöld és lila – másodlagos színek. A többit harmadlagos színnek nevezzük. A színskála azon szegmensei, amelyek egymás mellett helyezkednek el, jól harmonizálnak egymással. A színskála azon színei, melyek egymással szemben állnak, – jó kontrasztot biztosítanak.

A kötéshez használt fonalak színei

  • Elméletileg a színskálát két részre lehet osztani: hideg és meleg színek. A meleg színek tónusai a piros, sárga, barna és narancssárga. Ezeket a színeket a színmélység és az élénkség megteremtésére használd. A késztermék meleg tónusok társításával gazdagabbá válhat.

  • A kék, zöld és a lila színek a színskála hideg feléhez tartoznak. Hideg színtónusok hozzáadásával a meleg színek egyensúlyban tarthatók. Mindenki számára hasznos tanács a fonal kiválasztásánál: tedd a fonalat az arcodhoz, hogy meggyőződhess arról, hogy illik e hozzád ez a színárnyalat.

Ne felejts el megosztani ezt a mesés színpalettát a kötést kedvelő ismerőseiddel! Hálásak lesznek érte.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Horgolás, Kötés
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.