Ha ezt minden nő kipróbálná, a drága ruhákat árusító üzletek már régen csődbe mentek volna!

Varrj ruhát saját kezűleg! Hatalmas kihívásnak tűnik, ugye? Különösen azoknak a nőnek, akiknek még egy leszakadt gomb visszavarrása is nagy feladatnak ígérkezik. Sajnos én magam is az utóbbi kategóriába tartozom…

A következőkben bemutatott ötlet azonban végtelenül egyszerű és érthető. Nézzed csak! Érdemes is azonnal nekifogni, én már az anyagot is kiválasztottam.

Nyári ruha saját kezűleg

Amire szükséged lesz:

  • egy négyszög alakú szövetdarab, melynek mérete: 2×2 méter
  • valamilyen jelölőeszköz (ceruza, filctoll stb.)
  • olló

1. Terítsd az anyagot a földre, majd átlósan hajtsad félbe. Egy nagy háromszöget kapsz.

2. Ezt a háromszöget ismét hajtsad félbe.

3. És még egyszer!

4. A következő lépésben hajtsad félbe a háromszöget hosszirányban. Ez nagyon hasonlít arra, amit a papírrepülő hajtogatásakor végzünk. Jelöljed meg a felesleges és levágandó részeket.

5. Vágd le a kisebbik háromszöget.

6. A háromszög fenti csúcsánál jelölj meg egy félkörívet.

7. Vágd ki a megjelölt félkörívet a vonal mentén.

8. Íme, a végeredmény!

És így mutat ez a ruha egy hölgyön. A még jobb összkép érdekében szükséged lesz még egy övre is. Ahhoz, hogy a ruha szebb legyen és hosszabb ideig szolgáljon, a széleket, természetesen, be kell szegni.

A saját magunk készítette ruha ezennel kész is van! Nos, hogy tetszik a végeredmény? Én még szeretnék hasonlókat… Mutasd meg barátaidnak is ezt a lenyűgöző ötletet, hátha rájuk is inspirálóan hat majd!


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások