Fonottan és csíkosan férfi pulóver

Fonottan és csíkosan férfi pulóver.

A mellékelt fotó alapján a “fonottan” kötött részt a “kockás minta” és a közbenső “csíkos” részt “a lusta-kötés”  és “sima-kötés” adja.

A kockás-minta   motívuma: 32 szemből és 36 sorból áll, a 37. sorban a mintát az 1.sortól ismételjük. A négy részből álló kockában a fonatot a két 10 szemes balra keresztezés adja.

fonottan csíkosan

Kockás minta:

fonottan és csíkosan

A minták elhelyezése:

fonottan és csíkosan1


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások
Judit szerint:

Kedves Nagyi !

Nekem igazából a szabásmintára lenne szükségem, lassan a karöltőhöz érek, tudnom kellene mit és hogyan fogyasszak.
Judit

nagyi szerint:

Szeretettel üdvözöllek Kedves Józsi! Sajnos pillanatnyilag nem tudok segíteni, de azon leszek, hogy ezt a gondot megoldjuk. További szép napot kívánok:nagyi

Józsi szerint:

Kedves Nagyi!
Legyen szíves ajánlani valakit aki bérkötést vállal.
Az én ismeretségi körömben sajnos nincs.
Egy darab férfi pulóvert kéne megkötni, a
legegyszerűbben.
Tisztelettel Józsi

nagyi szerint:

Szeretettel üdvözöllek Kedves Jutka anya! Az általánosságban leírtak alapján könnyen visszaidézheted a régmúltba tanultakat. Sz ember nem felejt, csak kiesik a gyakorlatból. További szép napot kívánok és sok sikert a gyakorláshoz:nagyi

anya szerint:

nagyon szeretnék megtanulni ismét kötni
de sajnos nincsen segítségem
egyedül vagyok, beteg.
mivel hogy gerinc műtétem volt.
előre is köszönöm annak aki segít
millió puszika jutka anya

mokus szerint:

Köszönöm a kedves gondolatait! A pulcsit elkezdtem kötni szürke fonalból és a férjem amikor megnézte nagyon tetszett neki, -már lassan a felénél vagyok-. Időközben a lányomnak kötöttem egy sapkát, sálat és kis pulcsit, mert a tavasz várat magára, így a gyorsan növő kislányomnak szüksége volt a nagyobb méretű meleg ruhaneműkre. Böngészni fogom továbbra is a honlapját! További sok szép munka elkészítését kívánom Önnek! Mókus

nagyi szerint:

Én sem láttam, bocsánat:-(( kicsit megtréfált a “gép”. végül sikerült megtalálnunk egymást!!
Szép napot: nagyi

nagyi szerint:

Gratulálok és minden jót kívánok szép családjának.
Köszönöm az elismerő sorokat.
Jó egészséget és további szép napokat: nagyi

mokus szerint:

Kedves Nagyi!

Nagyon szépen köszönöm a választ és a jó ötleteket! Már egyszer válaszoltam levélben de nem láttam, hogy megjelent volna, így ismételten megköszönöm a segítséget! További eredményes és örömteli szép pulcsik és egyéb kötések elkészítését kívánom. Mókus

mokus szerint:

Kedves Nagyi!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat! Örültem, hogy ilyen gyorsan választ kaptam kérdéseimre! Kívánom, hogy további nagyon sok szép munka kerüljön ki a kezei közül és tudjon örömet szerezni azoknak, akiknek készülnek! Figyelemmel fogom kísérni a honlapot, mert valóban szép munkák vannak itt Öntől!
Van egy 18 éves fiam és egy gyönyörű 2 hónapos kislányom, tehát van lehetőségem nekik is örömet szerezni, amennyiben szépet kötök nekik. 🙂 A szülési szabadság alatt talán egy kicsivel több időm lesz és tudok kötögetni, miközben a pici alszik és a házimunkával is készen leszek. 🙂

Ismeretlenül is szeretettel üdvözlöm Önt! Mókus

nagyi szerint:

Bocsánat, elírtam a tű méretét—4 és feles—sajnos akadozik a “masina” így kétfelé kellett figyelnem.:-((

nagyi szerint:

Kedves Mókus!
Valóban szép és jó választás ez a pulóver. A leírást pótoltam. Egy átlagos férfipulóver 60 deka fonal elegendő. Tanácsom, hogy 70 dekából próbálkozzon. A maradékot bármikor fel lehet használni, vagy számla ellenében általában visszacserélik a bontatlan fonalakat. 41/2 tűvel van kötve.
Mindig kell jó egy “kötéspróbát” kötni, mert a nagysága változó ahhoz mérten, ki mennyire köt szorosan, vagy lazán. A “kötéspróba” adja a méreteket a snitt alapján. Én úgy szoktam snittet készíteni, illetve alkalmazni, hogy egy meglévő ” bevált” pulóvert veszek alapul.
Az itt említett szabásmintát fel kell osztani szintén a “kötéspróba” alapján és elosztani a méreten. Nem nagy dolog, de tanácsos ezeket megfogadni.
Sok sikert és minden jót kívánok:
nagyi

mokus szerint:

Nagyon tetszik a pulcsi! Gratulálok az elkészítésért!
Amennyiben lehetséges kaphatnék arról adatokat, hogy milyen méretben készült és mennyi fonalat (figyelemmel a fonal típusára,kötőtű nagyságára)foglal magában? Előre is köszönettel! ( Én a 175 cm magas, 95 kg súlyú férjemnek szeretném elkészíteni.) Köszönettel és további sok szép munkát kívánok!

nagyi szerint:

Úgy tűnik nem találni ezt az oldalt! Hm? pedig itt van.
nagyi