Fehérből színeset

Régi, de még szép, lehetőleg gazdagon és változatosan díszített ágynemű, blúz, terítő egyéb fehér holmi festése.Somplicol textilfesték ibolyakék és több színben kapható. A festékhez fixáló és mérőpohár is jár. 1 kg só.

Egy adag festék árnyalattól függően 500-2500g anyag festéséhez elegendő. A bemutatott ágynemű—1 paplanhuzat, és 3 párnahuzat—súlya 1700 g, ezt mosógépben, egy menetben festhetjük.

Kivitelezés: Ha új ágyneműt használunk, festés előtt avassuk be. Festés előtt a már használt ágyneműt is mossuk ki, lásd a festék használati utasítását. A festéket rázzuk fel, és öntsük egyenesen a gép dobjába (a gépnek nem árt). Szórjuk a festékre a sót. Tegyük a gépbe a nedves ágyneműt, ás 60 fokos programon, előmosás nélkül mossuk át a festékben. Közben a fixálót oldjuk fel 1 liter vízben, és akkor töltsük be a mosószertartóba, amikor a dob már forog. Várjuk végig a mosóprogramot. A festés után az ágyneműt 95 fokon ismét mossuk ki. Az ágyneműt a későbbiekben 2-3 alkalommal még mossuk külön, de ezután már biztosan nem fog.

A bejegyzés kategóriája: Általánosságban
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.