Ez az észt nemzetiségű tervező valami elképesztő dolgokat varr a régi takarókból! Alig hiszem el!

A hosszú évek során, a szekrényben az anyáink, nagyanyáink, dédnagyanyáink által felhalmozott hatalmas mennyiségű régi dolgok találhatók, melyeket azok nem akartak kidobni semmi esetre sem. Az iskolaköpenyek, nadrágkosztümök és különböző felsőruhák között sok régi takaró is található, még a szovjet időkből.

Ezek a takarók sokak számára ismerősek lesznek, ha már ha csak rápillantunk a szín-kavalkádjukra. Egy észt dizájner, név szerint Marit Iliszon is valószínűleg a szovjet-éra nosztalgiájának hatására kezdett el ezekből a takarókból különféle ruhakollekciókat készíteni.

Azonban ne gondoljunk azonnal valamiféle iróniára. Egyes ruhákat Swarovski kövekkel díszített, így azok értéke megközelíti a 2000 eurót is!

Ha te is vagy legalább annyira progresszív gondolkodású, mint Marit Iliszon, akkor te is könnyedén varrhatsz magadnak ruhákat a régi takarókból. A Koteshorgolas.com szerkesztősége most megmutat neked néhányat az egyszerűbb variációk közül, melyeket te is könnyedén elkészíthetsz!

Régi takarók

1. Nehéz elképzelni, hogy ez a szőnyeg régi takarók felhasználásával készült. Ahhoz, hogy te is ilyet készíthess, először a régi gyapjútakarót hosszú csíkokra fel kell vágni, majd pedig fel kell göngyölni, hogy kis kötegeket kapjunk. Előre gondolj ki egy mintát, jó, ha nem túlságosan bonyolult, majd középről indulva haladj a munkával.

2. Egy szuper ötlet a természet és a sátrazás szerelmeseinek: hálózsák a régi takarók anyagából.

3. Ha a takarónak meglehetősen rikító színe van, nincs is jobb annál, mint egy hatalmas táskát csinálni belőle.

4. Még egy fantasztikus ötlet! Így házi kedvencünk se fog alulról felfázni!

És te miket csinálsz a régi holmijaidból? Írjad meg nekünk fortélyaidat a kommentrovatban!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.