Egyszerű antik minta

Kezdő horgolók is könnyen elkészíthetik ezt az antik mintájú, csillagokból összeállított terítőt. 60-as vagy vékonyabb horgolócérnából, 11-es, illetve vékonyabb horgolótűvel készítsük.

A minta leírása:

első-sor: 12 láncszemből gyűrűt készítünk.

második-sor: A gyűrűbe 32 rövidpálcát horgolunk.

harmadik-sor: 8 láncsuemet horgolunk és 1 rövidpálcával beleöltünk a negyedik rövidpálcába. 8 láncszem után a mintát a sor végéig ismételjük. ( Összesen 8 db. 8 láncszemes ívünk lesz, az egyes ívek között 3 üres rövidpálcával. )

negyedik-sor: 9 rövidpálcát horgolunk egymás mellé az első ív közepéig. 11 láncszemmel megfordulva, 1 rövidpálcával a következő ív közepébe öltünk. Ismét megfordítjuk a mintát, és az ujonnan készített ívet horgoljuk be a következőképpen:

3 rövidpálca, 4 láncszem, 3 rövidpálca, 4 láncszem, 3 rövidpálca, 4 láncszem, 3 rövidpálca. Most folytatjuk az elöbb felbehagyott ív rövidpálcákkal való behorgolását, még 9 rövidpálcát öltünk az ívbe.

A második ívbe összesen 18 rövidpálcát horgolunk.

A harmadik ívnél úgy járunk el, mint az első ívnél. A negyedik ívnél a második ívhez hasonlóan dolgozunk. A mintát a sor befejezéséig ismételjük.

A csillagok egymáshoz kapcsolása nagyon egyszerűen, a két szélső pikónál történik, az utólsó sor készítésével együtt.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások