Dália mintás terítő

A minta 100-as fehér horgolócérnából, 14-es horgolótűvel készült.Ha nagyobb terítőt szeretnénk horgolni, akkor dolgozhatunk 80-as fonallal is.

daliamintasterito

1-sor: 14 láncszemből gyűrűt készítünk.

2-sor: 24 egyráhajtásos pálcát horgolunk a gyűrűbe, közöttük 1-1 láncszemmel.

3-sor: Az előző sor minden pálcája közé 1-1 kétráhajtásos pálcát horgolunk, közöttük 2-2 láncszemmel. ( Összesen 24 pálca. )

4-sor:  Az előző sor minden pálcája közé 2 kétráhajtásos pálcát teszünk egymás mellé, 2-2 pálca közé 2 láncszemet horgolva. ( 24-szer 2 pálca ).

5-sor:  Minden kétláncszemes lyukba 3 kétráhajtásos pálcát horgolunk egymás mellé. 3 láncszem. 3 kétráhajtásos pálca után a mintát ismételjük a sor befejezéséig. ( Összesen 24-szer 3 pálca. )

6-sor: Az előző sor befejezése után 1 rövidpálcával beleöltünk a három pálca középső pálcájába. 10 láncszem után a mintát a sor végéig isételjük. ( Összesen 24 tízláncszemes ívet készítünk. )

7-sor: Minden ívbe 8 egyráhajtásos pálcát öltünk egymás mellé. Minden 8 pálcából álló csoport közé 1-1 láncszemet horgolunk.

8-sor: Az előző sor első nyolc pálcájába 8 rövidpálcát horgolunk. 10 láncszem. 8 rövidpálca a harmadik nyolcas pálcacsoport pálcáiba öltve. 8 láncszem után a mintát a sor végéig ismételjük.

9-sor: A nyolc rövidpálcába 7 rövidpálcát horgolunk. 4 láncszem. 1 egyráhajtásos pálcával beleöltünk az előző sor nyolcláncszemes ívébe. 4 láncszem. 1 egyráhajtásos pálcával az előző pálca mellé öltünk. 4 láncszem. 7 rövidpálca után a mintát a sor végéig ismételjük.

10-sor: A hét rövidpálcába 6 rövidpálcát horgolunk. 4 láncszem. 1 egyráhajtásos pálcával az első kockába öltünk. 4 láncszem. 1 egyráhajtásos pálcával a második pálcába ültünk. 4 láncszem. ( A továbbiakban ezt a kockát közéspső kockának írjuk. ) 4 láncszem. 1 egyráhajtásos pálcával a harmadik kockába öltünk. 4 láncszem. 6 rövidpálca után a mintát a sor végéig ismételjük.

A 11-ik sortól kezdve a 14-ik bezárólag hasonlóan dolgozunk, mint a 10-ik sorban csak a kockák száma és a rövidpálcák száma változik. A középső kockába mindig kétszer öltünk bele:  a 14-ik sorban 5 rövidpálca és 7 kocka, 12-ik sorban 4 rövidpálca és 9 kocka, 13-ik sorban 3 rövidpálca és 11 kocka a 14-ik sorban 2 rövidpálca és 13 kocka változik.

A csillagok összekapcsolását az utólsó sorban végezzük a középső kockánál. Kapcsolásnál a négy láncszem helyett: 2 láncszem, 1 rövidpálcával beleöltünk a másik csillag középső kockájába, 2 láncszem:, a a mintát folytatjuk.

 

A bejegyzés kategóriája: Horgolás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.