Csavartmintás kötött pulóver

Csavartmintás kötött  női pulóver. A csavarások között rizsmintával

csavartmintas

Az őszinte az, hogy nincs leírása, mivelhogy az én fantáziám szerint készült el. Annyit még elmondhatok róla, hogy szinten fentről kezdtem, és annyi szemmel, hogy beleférjen 14 csavarás,  ami 8 szemből áll, és közöttük 1 sima. A nyaka mikor megvan, onnan lefelé elosztjuk  úgy, hogy az elejébe 3, hátába 3, a két ujjába 2-2 csavarás, és még ezek között azok a csavarások amelyek előtt és után, mindig a színe sorba szaporítjuk. Igy kötünk 20 cm, és ezután külön vesszük a két ujját.

Megkötjük az elejét és hátát , utána a két ujját.

Forrás: Ildiko Veress

Nem lesz az alja szorosabb, mert annyi szem kell legyen a tűn a passzé előtt, hogy abból meg le is kell apasztani úgy kb. minden 15-ik szem után 1-et. A passzénak ami marad a végén jó lazán dupla apasztással leapasztani.

A dupla apasztás: 2 egybeveszünk, a következő 2-t megint és az előbbi 2 szemből csinált 1 szemet visszatesszük a bal tűre, és a másikkal együtt apasztjuk.

Ezt így kell ismételni amíg szépen leapasztódik körbe kereken.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások