Bogyós bordás minta

Kezdés: 8-cal osztható szemszámon + 3 szem + 2 szélszem.

1-sor: ” 3 sima, 2 fordított. A következő egy szembe 4 szemet öltünk ( 1 fordított, 1 sima, 1 fordított és 1 sima ). Utána visszatesszük a 4 szemet a bal tűre. Most a jobb tűvel beleszúrunk a tűn lévő 4.szembe, és a szemet átemeljük a 3 szemen. Uána hasonlóan átemeljük a 3. szemet az elötte lévő 2. szemen, végül pedig a 2. szemet is hasonlóan az 1. szemen. A 4 szemből tehát 1 szem maradt, amit visszaveszünk a jobb tűre. 2 fordított. ” 3 sima.

2-sor: 3 fordított, ” 2 sima 1 fordított, 2 sima, 3 fordított. ”

Az 1-2 sort ismételjük.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások
Andi szerint:

Köszönöm a segítséget,és a masni kötés is érdekelne.
Tisztelettel.Sitku Andrea.

böbe szerint:

KÉRLEK, HA TUDSZ SEGÍTS, MERT NEM TUDOM A KÖVETKEZŐT:

BOGYÓS ROMBUSZMINTÁNÁL: 1 SZEMET ÖTSZÖR SIMÁN LEKÖTÜNK, MAJD A KÖVETKEZŐ SORBA EGY FORDITOTTAL ÖSSZEKÖTJÜK.

KÖSZÖNETTEL BÖBE

nagyi szerint:

Szerbusz pirikenagyi!
Bocsánatott kérek, de csak most vettem észre, a fotó lemaradt. Most pótolom, talán ezzel segítettem is a minta lekötéséhez.
Sok sikert
nagyi

pirikenagyi szerint:

Kedves Nagyi!

Egyszerűen nem megy ez a minta, pedig a lányom egy ilyen mintájú pulóvert választott magának. Valamikor 25 éve több hasonló mintájú pulóvert kötöttem, de teljesen elfelejtettem, és hiába próbálgatom, nem megy. Tudnál esetleg valami szájbarágós magyarázatot a mintára? Megpróbálom pontosítani a problémám: ha sima az első szem a bogyóban, akkor a bal tűn ott a sima szem, a jobb tűn egy áthurkolt ráhajtás van, de hogy tudok ebbe még egy fordított szemet is tenni, amikor a jobb tűn ott van a lekötetlen sima. Brrr. Nem megy.