Bébi overál

Hozzávalók:  (3—6 hónaposok­nak): 200 (240) g rózsaszín, 80 g vi­lágoslila, 40 g orgonalila, középvas­tag fonal, 3 és feles kötőtűk, 5 db gomb, nagy lyukú hímzőtű.Minták
-Harisnyakötés: színén sima, visszáján fordított szemek ismétlődnek.
-Lustakötés: színén és visszáján si­ma szemek vannak.

A munkát alul, a száránál 42 (46) szemre kezdjük, világoslila színnel és lustakötéssel. Majd 5 cm-es ma­gasság után 2 orgonalila sort, 3×3 rózsaszín, harisnyakötéses sort készí­tünk (az első sor sima, a második és
a harmadik sor fordított). Utána ha­risnyakötéssel és rózsaszínnel dolgozunk. A széleken 13 cm-nél 2 soron­ként 1×1,  1×2 szemmel szaporítunk=48.

Megkötjük a másik szárát is, és a kettőt egybekapcsoljuk=96 (104) szem. Ezután 5 (6) cm-nél a két szél 4 szemét és még 4—4 szemet hozzászaporítva, lustamintával elké­szítjük a gomboláspántot. Felfelé haladva — a jobb oldalon — 4 cm-én­ként 1—1 gomblyuknak (összesen 5) helyet hagyunk. A karöltőig, 48 (52) cm-ig kötünk, itt a munkadarabot három részre vesszük.

Az eleje jobb és bal oldalának 8 szem lustakötéses és 20 szem harisnyakötéses részt külön-külön póttűre teszünk. Először a háta 48 (52) szemével folytatjuk a munkát, az ujjának 20 (22) szemet szaporítunk=88 (96). 8 cm magas ha­risnyakötés után 8 sor lustakötés következik, és a szemeket egy sorban leláncoljuk. Az elejéhez — az ujjának — 20 (22) szemet szaporítunk, és 4 cm magas harisnyakötés után a gomboláspánton kívül még 12 (14) szemet lustakötéssel készítünk. Ha elértük a 8. sort, nyakkivágásnak a gomboláspánt és a 12 (14), lustamintával kötött szemet leláncoljuk. A többi részt a hátával azonosan fe­jezzük be.

Összeállítás: a vállát, az uj­ját és a lábszárakat összevarrjuk. Mandzsettát külön kötünk: orgona­lila színnel, 50 szemből (1 sima, 2 fordított váltakozásával) 6 sort készí­tünk, utána a világoslilával 8 sor lustakötés, majd, mint a lábszárak­nál, a 3×3 soros harisnyakötés kö­vetkezik. Itt és a lábszárnál — a műhelyrajz szerint — a sima soro­kat az orgonalila fonallal, kereszt­szemes és húzott öltésekkel hímez­zük. Végül a mandzsettákat és a gombokat felerősítjük.

Bébi overál

Bébi overál műhelyrajz

A bejegyzés kategóriája: Bébi modellek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.