Baranyai főkötő minta

Az alábbi falvédő baranyai gyapjúhímzéses főkötő mintájával varrott. Az eredeti darab háziszövésű vastagabb vászonra készült, terakotta gyapjúfonallal varrva. Felhasználható: asztali futóra, falvédőre, párnára, ruhára. Alapanyaga középzöld selyem. Közép és szürkéskék selymen is jól mutat ez a színezés.

Hímzőfonal: közép és sötétzöld terakotta, négerbarna, középaranysárga kétszálas muliné.

Technika: laposöltés, láncöltés, “buzsáki” lánc. A laposöltés együtt fordul mindig a motívummal.

Színezés: felső kötrök barna és sárga láncöltés, a kis magmotívum aranysárga, a virág dupla “S” mutívuma terakotta laposöltés,, szélén egyszálas mulinéval a barna láncöltés, a virág szirmai sötét-tarakotta laposöltéssel.

Az alsó keskeny csíkminta közép és sötétebb terakotta fonallal laposöltéses technikával varrott.

A kész hímzést az alapanyaggal azonos minőséggel és színnel béleljük.

baranyai főkötő minta


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások
admin szerint:

Üdvözöllek Kedves Eszter! Megpróbáltam a kérésed teljesíteni. Bízom benne sikerrel jártam. Ha megengeded pár sor:A Drávaszög kifejezést ma már főleg a horvátországi terület megnevezésére alkalmazzák, amelyet a Duna-Dráva és a magyar-horvát államhatár ölel át. Tehát a Drávaszög és a Drávaköz ma nem teljesen azonos fogalom! Drávaközi hímzésem nincs.Üdv:nagyi